Serwus
Zamierzam uwarzyć piwo pszeniczne z prażoną pszenicą w składzie, lecz nie wiem jak z nią postąpić. Czy należy:
1. ześrutować i z resztą słodów normalnie do gara wszystko razem i zacierać ?
2. uprzednio skleikować i dopiero dodać na początku bądź w trakcie zacierania ?
3. zrobić jeszcze inaczej, właśnie nie wiem jak ?
Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie na tym forum oraz na innym więc pytam. Na stronce sklepu też nie jest wyjaśnione jak postępować, tylko napisali "użycie do 10% zasypu".
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Zamierzam uwarzyć piwo pszeniczne z prażoną pszenicą w składzie, lecz nie wiem jak z nią postąpić. Czy należy:
1. ześrutować i z resztą słodów normalnie do gara wszystko razem i zacierać ?
2. uprzednio skleikować i dopiero dodać na początku bądź w trakcie zacierania ?
3. zrobić jeszcze inaczej, właśnie nie wiem jak ?
Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie na tym forum oraz na innym więc pytam. Na stronce sklepu też nie jest wyjaśnione jak postępować, tylko napisali "użycie do 10% zasypu".
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Comment