Witam
Jestem na etapie warzenia foreign stoutu. Przed zalaniem drozdzy moc 16,5Blg.
Fermentacja burzliwa trwala 2tyg, zeszlo do 8Blg i koniec. Drozdze NEWCASTLE DARK ALE M03 Mangrove Jack's 1 saszetka. temperatura otoczenia 20st.
Przelalem na cicha.
Pytanie czy ten końcowy blg nie będzie za wysoki ile glukozy w tym przypadku dodac przed butelkowaniem?
pozdrawiam.
Jestem na etapie warzenia foreign stoutu. Przed zalaniem drozdzy moc 16,5Blg.
Fermentacja burzliwa trwala 2tyg, zeszlo do 8Blg i koniec. Drozdze NEWCASTLE DARK ALE M03 Mangrove Jack's 1 saszetka. temperatura otoczenia 20st.
Przelalem na cicha.
Pytanie czy ten końcowy blg nie będzie za wysoki ile glukozy w tym przypadku dodac przed butelkowaniem?
pozdrawiam.
Comment