Przypuszczam, że ta książka to jeden z dwóch dostępnych podręczników dla techników:
-starszy, autorstwa W.Dylkowskiego "Browarnictwo",
WSziP, IV wydanie, Warszawa 1993, lub
- nowszy "Przemysł Fermentacyjny. Browarnictwo",
T.Pazera, T.Rzemieniuk, WSziP Wa-wa, 1998
Według mojego rozeznania, polskiej książki o warzeniu domowym dotąd nie ma ale jesli zainteresowanie będzie rosło tak jak w ostatnim czasie, to może sam ją napiszę!
Wydaje się, że wkrótce pojawią się możliwosci zaopatrzenia w niezbędny sprzęt i surowce -
patrz np: www.cabsyd.prv.pl
-starszy, autorstwa W.Dylkowskiego "Browarnictwo",
WSziP, IV wydanie, Warszawa 1993, lub
- nowszy "Przemysł Fermentacyjny. Browarnictwo",
T.Pazera, T.Rzemieniuk, WSziP Wa-wa, 1998
Według mojego rozeznania, polskiej książki o warzeniu domowym dotąd nie ma ale jesli zainteresowanie będzie rosło tak jak w ostatnim czasie, to może sam ją napiszę!
Wydaje się, że wkrótce pojawią się możliwosci zaopatrzenia w niezbędny sprzęt i surowce -
patrz np: www.cabsyd.prv.pl
Comment