Cześć,
jestem początkującym "piwowarem". tzn. popełniłem 2 piwa z brewkitów. Pierwszy poszedł Bitter, teraz robię Irish Souta z Coopersa.
Puszkę ugotowałem 2.07. wyszło mi z tego 21 litrów. Fermentor stał w temperetaturze 23°C. Dzisiaj (11.07) czyli po 9 dniach fementacji balingomierz buja się między 3 a 4 (i to jak przymrurzę oko ) Martwi mnie to, bo w instrukcji karzą butelkować dopiero przy 1°. Powinienem czekać dalej? Przelać na cichą, czy butelkować?
jestem początkującym "piwowarem". tzn. popełniłem 2 piwa z brewkitów. Pierwszy poszedł Bitter, teraz robię Irish Souta z Coopersa.
Puszkę ugotowałem 2.07. wyszło mi z tego 21 litrów. Fermentor stał w temperetaturze 23°C. Dzisiaj (11.07) czyli po 9 dniach fementacji balingomierz buja się między 3 a 4 (i to jak przymrurzę oko ) Martwi mnie to, bo w instrukcji karzą butelkować dopiero przy 1°. Powinienem czekać dalej? Przelać na cichą, czy butelkować?
Comment