Maksymalny czas fermentacji w pojemniku fermentacyjnym

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ZeusBiz
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.09
    • 1

Maksymalny czas fermentacji w pojemniku fermentacyjnym

Witam
    Pierwsza warka z brewkitu juz za mną, pils juz lezakuje 5 miesiecy , niedlugo zaczynam spijac
    Zrobilem rowniez druga i trzecia (real ale i canadian blonde), ale musialem wyjechac pilnie na pare miesiecy i wyszlo na to, ze ale lezakuje juz ponad 4 miesiace, a blonde okolo 3. W smaku bardzo przebija smak slodu i delikatnie plastiku, nie widac oznak infekcji. Pytanie brzmi czy jest je jeszcze sens butelkowac? Czy drozdze zrefermemtuja czy juz poginely?
    Pozdrawiam!
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Ja bym butelkował. Powinno się udać.

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10796

Pils 5 miesięcy . Jeśli chcesz to możesz dodać trochę drożdży przed rozlewem.
      Mniej książków więcej piwa

Comment

Related Topics

Collapse

• Orerendri
        Jak zacząć z brewkitami?
        Orerendri
        Znajomy z pracy podarował mi ostatnio butelkę samowyrobnego piwa z brewkitu. Pierwszy raz miałem z takowym do czynienia, bo wstyd się przyznać - do tej pory piłem mniej lub bardziej markowe koncerniaki. Nawet nigdy nie próbowałem piw rzemieślniczych, bo u nas trudno dostać coś, co nie pochodzi...
        2020-04-16, 08:02
      • darekd
        Nestville, Pale Lager 12%
        darekd
        Piwo spod Lubowli (Stará Ľubovňa) na Spiszu, a całym tym miejscu, gdzie jest warzone więcej tutaj:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...tville-taberna

W składzie m.in. wędzony słód...
        2024-11-23, 00:18
      • Prusak
        Browar Markowy, Hajnowskie Jasne Pełne
        Prusak
        E: 12%
        A: 4, 6%
        Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
        Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
        2024-09-20, 18:15
      • pebejot
        Mołdawia, Kiszyniów, Stefan cel Mare si Sfant Boulevard 71, Keller Holz
        pebejot
        Kolejny minibrowar o olbrzymim potencjale, otwarty w 2021 roku.
        Firmowy lokal mieści się na najbardziej reprezentacyjnej ulicy w Kiszyniowie w odległości 2 km od dworca kolejowego.
        Po przekroczeniu progu poczułem jak bije we mnie atmosfera niedoskonałości samego siebie.
        Jest...
        2024-01-06, 21:27
      • dadek
        Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
        dadek
        Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
        2023-11-22, 05:14
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...