Maksymalny czas fermentacji w pojemniku fermentacyjnym

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ZeusBiz
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.09
    • 1

    Maksymalny czas fermentacji w pojemniku fermentacyjnym

    Witam
    Pierwsza warka z brewkitu juz za mną, pils juz lezakuje 5 miesiecy , niedlugo zaczynam spijac
    Zrobilem rowniez druga i trzecia (real ale i canadian blonde), ale musialem wyjechac pilnie na pare miesiecy i wyszlo na to, ze ale lezakuje juz ponad 4 miesiace, a blonde okolo 3. W smaku bardzo przebija smak slodu i delikatnie plastiku, nie widac oznak infekcji. Pytanie brzmi czy jest je jeszcze sens butelkowac? Czy drozdze zrefermemtuja czy juz poginely?
    Pozdrawiam!
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #2
    Ja bym butelkował. Powinno się udać.

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

      #3
      Pils 5 miesięcy . Jeśli chcesz to możesz dodać trochę drożdży przed rozlewem.
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      Przetwarzanie...
      X