Update piwo w butelkach wyszło 45 sztuk po 0,5 l Dwa tygodnie w domu refermantacji z pomocą 200 g suchego ekstraktu słodowego później piwnica i myślę że za około tydzień będzie otwarcie pierwszej butelki do testu :P
Na Twoim miejscu co kilka dni sprawdzałbym dla swojego bezpieczeństwa nagazowanie tego specyfiku, dużo towaru dodałeś do refermentacji - 9 g na litr...
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2017-09-25, 15:52.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
Hej, nadszedł czas, aby pochwalić się tym, co udało się uwarzyć. A przy okazji, że dopiero zaczynamy potraktować wpis jako notatnik. Dwie pierwsze warki z brewkitu, aby ogarnąć co i jak. Warzymy razem z kumplem od 4 maja tego roku. Aktualnie z myślą o poczęstowaniu znajomych i dobrej zabawie....
Comment