Konkursy Piw Domowych
18.03.2017 III KPD w Zielonej Górze
FB
kategoria
White IPA [13,5-16 blg]
19.03.1017 VI Szczeciński KPD info FB
- Single Polish Hops Pils
- American Saison/Farmhouse Ale
- Oatmeal Stout
- Quadrupel/Belgian Dark Strong Ale
- piwo owocowe, kwaśne - piwowar musi zadeklarować w jakim stylu uwarzył piwo, np. sour ale z wiśniami, lichtenheiner z kiwi, kriek czy framboise.
15.04.2017 II Jurajski KPD FB
Owocowe, kwaśne piwo / Fruit Sour Beer [Balling w zależności od wybranego stylu]
Lichtenhainer [8,0° - 10,0° Blg]
Lambik / Unblended Lambic [10,0° - 13,3° Blg]
Dziki Tripel / Wild Belgian Tripel [18,2° - 20,4° Blg]
American Russian Imperial Stout [18,2° - 27,0° Blg]
Klon piwa „Schneider Aventinus Weizen Eisbock” [25,5° Blg]
23.04.2017 IV Łódzki KPD
kategorie
1) Munich Dunkel (4B wg BJCP)
2) Witbier (16A wg BJCP)
3) American IPA (14B wg BJCP)
4) Porter Bałtycki (12C wg BJCP)
5) Brett Saison – opis stylu wkrótce
20.05.2017 Podlaski KPD
kategorie
1. American India Pale Ale(21A BJCP 2015) - Piwo górnej fermentacji - jasne, intensywnie chmielowe
2. Munich Dunkel(8A BJCP 2015) - Piwo dolnej fermentacji, ciemne, bogaty i złożony charakter słodowy
3. Biere de Brut/piwo szampańskie.
12-13.05.17 II Bergoski KPD
- American Wheat (BJCP 1D)
- Gose z owocami (BJCP 27 - Gose; rodzaj użytych owoców musi być zadeklarowany w formularzu)
- Barrel/Wood Aged Foreign Extra Stout (styl bazowy BJCP 16D; kontakt z drewnem według BJCP 33A i/lub 33B, tj. leżakowanie z płatkami i/lub w beczce)
10.06.17 XII Wrocławski KPD
1. Pils niemiecki [11-12,5 blg]
2. Fruit Ale [12-15 blg]
3. Mild [7,5-9,5 blg]
4. Old Ale [15-22 blg]
1-3.06.2017 XV KPD PSPD
Gose [9-14°Blg]
Polskie Pszeniczne [10-13°Blg]
English Porter [10-13°Blg]
Lager Wiedeński [11,5-13°Blg]
Nowofalowy Pils [11,5-13,5°Blg]
Brett Saison [12-16°Blg]
American Stout [12,5-18°Blg]
Northeast IPA [14-17,5°Blg]
Rauch-Doppelbock [18-26°Blg]
Rye Wine [24°Blg+]
xx.06.2017 Piwobranie 2017 Grodzisk Wlkp
1. Grodziskie
2. Wariacja na temat Grodzisza
xx.06.2017 IV Lubuski KPD
1.Desitka
2.Hefeweizen
XX.06.2017 IV KPD w Chorzowie
1. Bock BJCP 5B
2. Marcowe BJCP 3B
3. RIS BJCP 9D
4. IRA BJCP 13F
xx.xx.2017 7 Warszawski KPD im Wojtka Trześniowskiego
Kategorie:
1. Belgian Blonde
2. West Coast India Pale Ale
3. Milk Stout z dodatkiem owoców (piwowar musi ujawnić jakich owoców użył)
4. Wędzony Porter Bałtycki
5. Sour Ale
6. Weizenbock
18.03.2017 III KPD w Zielonej Górze
FB
kategoria
White IPA [13,5-16 blg]
19.03.1017 VI Szczeciński KPD info FB
- Single Polish Hops Pils
- American Saison/Farmhouse Ale
- Oatmeal Stout
- Quadrupel/Belgian Dark Strong Ale
- piwo owocowe, kwaśne - piwowar musi zadeklarować w jakim stylu uwarzył piwo, np. sour ale z wiśniami, lichtenheiner z kiwi, kriek czy framboise.
15.04.2017 II Jurajski KPD FB
Owocowe, kwaśne piwo / Fruit Sour Beer [Balling w zależności od wybranego stylu]
Lichtenhainer [8,0° - 10,0° Blg]
Lambik / Unblended Lambic [10,0° - 13,3° Blg]
Dziki Tripel / Wild Belgian Tripel [18,2° - 20,4° Blg]
American Russian Imperial Stout [18,2° - 27,0° Blg]
Klon piwa „Schneider Aventinus Weizen Eisbock” [25,5° Blg]
23.04.2017 IV Łódzki KPD
kategorie
1) Munich Dunkel (4B wg BJCP)
2) Witbier (16A wg BJCP)
3) American IPA (14B wg BJCP)
4) Porter Bałtycki (12C wg BJCP)
5) Brett Saison – opis stylu wkrótce
20.05.2017 Podlaski KPD
kategorie
1. American India Pale Ale(21A BJCP 2015) - Piwo górnej fermentacji - jasne, intensywnie chmielowe
2. Munich Dunkel(8A BJCP 2015) - Piwo dolnej fermentacji, ciemne, bogaty i złożony charakter słodowy
3. Biere de Brut/piwo szampańskie.
12-13.05.17 II Bergoski KPD
- American Wheat (BJCP 1D)
- Gose z owocami (BJCP 27 - Gose; rodzaj użytych owoców musi być zadeklarowany w formularzu)
- Barrel/Wood Aged Foreign Extra Stout (styl bazowy BJCP 16D; kontakt z drewnem według BJCP 33A i/lub 33B, tj. leżakowanie z płatkami i/lub w beczce)
10.06.17 XII Wrocławski KPD
1. Pils niemiecki [11-12,5 blg]
2. Fruit Ale [12-15 blg]
3. Mild [7,5-9,5 blg]
4. Old Ale [15-22 blg]
1-3.06.2017 XV KPD PSPD
Gose [9-14°Blg]
Polskie Pszeniczne [10-13°Blg]
English Porter [10-13°Blg]
Lager Wiedeński [11,5-13°Blg]
Nowofalowy Pils [11,5-13,5°Blg]
Brett Saison [12-16°Blg]
American Stout [12,5-18°Blg]
Northeast IPA [14-17,5°Blg]
Rauch-Doppelbock [18-26°Blg]
Rye Wine [24°Blg+]
xx.06.2017 Piwobranie 2017 Grodzisk Wlkp
1. Grodziskie
2. Wariacja na temat Grodzisza
xx.06.2017 IV Lubuski KPD
1.Desitka
2.Hefeweizen
XX.06.2017 IV KPD w Chorzowie
1. Bock BJCP 5B
2. Marcowe BJCP 3B
3. RIS BJCP 9D
4. IRA BJCP 13F
xx.xx.2017 7 Warszawski KPD im Wojtka Trześniowskiego
Kategorie:
1. Belgian Blonde
2. West Coast India Pale Ale
3. Milk Stout z dodatkiem owoców (piwowar musi ujawnić jakich owoców użył)
4. Wędzony Porter Bałtycki
5. Sour Ale
6. Weizenbock