Konkursy Piw Domowych 2017

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10780

    Konkursy Piw Domowych 2017

    Konkursy Piw Domowych



    18.03.2017 III KPD w Zielonej Górze
    FB
    kategoria

    White IPA [13,5-16 blg]

    19.03.1017 VI Szczeciński KPD info FB

    - Single Polish Hops Pils
    - American Saison/Farmhouse Ale
    - Oatmeal Stout
    - Quadrupel/Belgian Dark Strong Ale
    - piwo owocowe, kwaśne - piwowar musi zadeklarować w jakim stylu uwarzył piwo, np. sour ale z wiśniami, lichtenheiner z kiwi, kriek czy framboise.


    15.04.2017 II Jurajski KPD FB
    Owocowe, kwaśne piwo / Fruit Sour Beer [Balling w zależności od wybranego stylu]
    Lichtenhainer [8,0° - 10,0° Blg]
    Lambik / Unblended Lambic [10,0° - 13,3° Blg]
    Dziki Tripel / Wild Belgian Tripel [18,2° - 20,4° Blg]
    American Russian Imperial Stout [18,2° - 27,0° Blg]
    Klon piwa „Schneider Aventinus Weizen Eisbock” [25,5° Blg]


    23.04.2017 IV Łódzki KPD

    kategorie
    1) Munich Dunkel (4B wg BJCP)

    2) Witbier (16A wg BJCP)

    3) American IPA (14B wg BJCP)

    4) Porter Bałtycki (12C wg BJCP)

    5) Brett Saison – opis stylu wkrótce



    20.05.2017 Podlaski KPD

    kategorie

    1. American India Pale Ale(21A BJCP 2015) - Piwo górnej fermentacji - jasne, intensywnie chmielowe

    2. Munich Dunkel(8A BJCP 2015) - Piwo dolnej fermentacji, ciemne, bogaty i złożony charakter słodowy

    3. Biere de Brut/piwo szampańskie.


    12-13.05.17 II Bergoski KPD
    - American Wheat (BJCP 1D)
    - Gose z owocami (BJCP 27 - Gose; rodzaj użytych owoców musi być zadeklarowany w formularzu)
    - Barrel/Wood Aged Foreign Extra Stout (styl bazowy BJCP 16D; kontakt z drewnem według BJCP 33A i/lub 33B, tj. leżakowanie z płatkami i/lub w beczce)




    10.06.17 XII Wrocławski KPD
    1. Pils niemiecki [11-12,5 blg]
    2. Fruit Ale [12-15 blg]

    3. Mild [7,5-9,5 blg]
    4. Old Ale [15-22 blg]



    1-3.06.2017 XV KPD PSPD

    Zgodnie z tradycją, 29 września ogłaszamy kategorie przyszłorocznego XV KPD PSPD 2017. Staraliśmy się tak dobrać style, aby każdy znalazł

    Gose [9-14°Blg]
    Polskie Pszeniczne [10-13°Blg]
    English Porter [10-13°Blg]
    Lager Wiedeński [11,5-13°Blg]
    Nowofalowy Pils [11,5-13,5°Blg]
    Brett Saison [12-16°Blg]
    American Stout [12,5-18°Blg]
    Northeast IPA [14-17,5°Blg]
    Rauch-Doppelbock [18-26°Blg]
    Rye Wine [24°Blg+]




    xx.06.2017 Piwobranie 2017 Grodzisk Wlkp
    1. Grodziskie
    2. Wariacja na temat Grodzisza



    xx.06.2017 IV Lubuski KPD
    1.Desitka
    2.Hefeweizen




    XX.06.2017 IV KPD w Chorzowie
    1. Bock BJCP 5B
    2. Marcowe BJCP 3B
    3. RIS BJCP 9D
    4. IRA BJCP 13F





    xx.xx.2017 7 Warszawski KPD im Wojtka Trześniowskiego

    Kategorie:
    1. Belgian Blonde
    2. West Coast India Pale Ale
    3. Milk Stout z dodatkiem owoców (piwowar musi ujawnić jakich owoców użył)
    4. Wędzony Porter Bałtycki
    5. Sour Ale
    6. Weizenbock
    Last edited by anteks; 2017-02-27, 15:14.
    Mniej książków więcej piwa
Przetwarzanie...
X