Konkursy Piw Domowych 2018

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10785

    Konkursy Piw Domowych 2018

    Konkursy Piw Domowych 2018


    24.02.2018.Biela Vrana 2018
    Kategorie
    A. kategoria: 21. IPA, 21. B - Specialty IPA: White IPA
    B. kategoria: 16. Dark British Beer - 16. B - Oatmeal Stout
    C. kategoria: 25. Strong Belgian Ale - 25. B - Saison
    D. kategoria: 9. Strong European Beer - 9. C - Baltic Porter
    E. kategoria: 23. European Sour Ale - 23. A - Berliner Weisse
    F. kategoria: 11. British Bitter - 11. C - Strong Bitter
    G. kategoria: Špeciálna - Coffe Beer




    24.03 2018 IV KPD Zielona Góra

    Milk shake IPA



    23-25.03.2018 VII Szczeciński KPD

    kategorie
    1. Lambik z dodatkami ( mogą to być owoce, ale też zioła czy przyprawy; wymagane będzie wyszczególnienie dodatków oraz opis efektu jaki piwowar chciał uzyskać)
    2. Klasyczne Barley Wine (opis wg 17D BJCP 2015)
    3. Dunkelweizen (opis wg 10B BJCP 2015)
    4. Kolsch (opis wg 05B BJCP 2015)
    5. Session New England IPA

    21-22.04.2018 V Łódzki KPD
    Kategorie
    1. Mint Stout [9-14,7°Blg]
    2. Herbal Pale Ale [10,0-12,0°Blg]
    3. Hoppy Saison [11,5-15 ° Blg]
    4. American Wheat [10,0-13,5°Blg]
    5. Gose z dodatkami

    14.04.18 III Jurajskiego KPD

    1. Amerykańskie kwaśne piwo mieszanej fermentacji
    2.Guezue
    3. Oud Bruin
    4. Klon piwa „Rodenbach Alexander”
    5. Imperial India Brown Lager
    6. Wild Belgian Golden Strong Ale
    7. Piwo Jopejskie


    18/19.05.2018 III Bregoski KPD
    Kategorie
    1. „Piwowarskie Antypody” – styl bazowy Australian Sparkling Ale (12B BJCP 2015) z co najmniej jednym z dodatków nawiązujących do winiarskich tradycji kontynentu: winogronami, płatkami/kostkami drewnianymi, rodzynkami (doprecyzowując: w kategorii tej nie są przewidziane piwa kwaśne)
    2. Coffee Brown Ale – styl bazowy Brown British Ale (13B BJCP 2015) z dodatkiem kawy
    3. Belgian Pale Ale (24B BJCP 2015
    )




    ??.4/5.2018 II Krakowski KPD
    kategorie
    1. Session Brett Ale
    2. Session IPA
    3. Lemoniada Chmielowa





    ??.05.2018 IV Podlaski KPD
    kategorie
    1. American Wheat, kategoria 1D BJCP 2015
    2. Rauchbier, kategoria 6B BJCP 2015
    3. Brett Imperial Stout - bazą jest Imperialny Stout wg. kategorii 20C BJCP 2015, piwo fermentowane z udziałem dzikich drożdży Brettanomyces.


    xx.06.2018V KPD Witnica

    1. American Wheat
    2. Munich Dunkel

    xx.06.2018 XIII Konkurs Piw Domowych we Wrocławiu
    1. American Pils [11-14,7 blg]
    2. Belgian Blond [15,2– 18,2 blg]
    3. Sweet/Milk/Cream Stout [11-14,7 blg]
    4. Milkshake IPA [14-17 blg]

    ??.06.2018 XVI Międzynarodowe Mistrzostwa Piwowarów Domowych Grand Champion 2018
    1.Lagery
    2.Lekkie Ale
    3.Specjalne IPA
    4.Mocne Ale
    5.Piwa Ciemne
    6.Piwo pszeniczne i owocowe
    7.Piwa kwaśne


    xx.06.2018 Grodziski KPD Piwobranie

    1.Piwo Grodziskie
    2. Wariacje na temat piwa grodziskiego


    xx.06x2018 V MKPD Chorzów
    1.Doppelbock 9A
    2.Quardupel 26D
    3.Schwarzbier 8B
    4.Ciemna pszenica 10B
    5.American Amber Ale19A
    6.Diesitka

    3-4.08 2018 VI Warmiński Konkurs Piw Domowych strona konkursu
    – Rosanke
    – Belgian Pale Ale (24.B)
    – American Wheat (1.D)
    – Imperial Polish IPA (22.A – tylko, że na polskich chmielach)

    ??.?? 2018 Flisacki KPD
    1. Albae Cerevisiae
    2. Koźlak Holenderski
    3.Foreign Extra Stout


    19-21.10.2018 VIII Warszawski KPD https://wkpd.waw.pl/
    kategorie
    1. Wood Aged Imperial Stout,,
    2. Flanders z owocami w rozumieniu potocznym (piwowar musi podać jakich owoców użył),
    3. Munich Helles,
    4. Black IPA Single Hop – piwowar musi podać jakiego chmielu użył,
    5. Hoppy Grodziskie,
    6. Belgian Golden Strong Ale,
    7. Dry Stout.


    ??.11.19 Poznański KPD
    1.Weissbier
    2.Belgian Dubbe
    3.Herbal Ale

    ??.11.2018 Pomorski KPD
    1.Porter bałtycki
    2.Fruit IPA – IPA z dodatkiem owoców (również zestu)

    XX.12.2018 Mikołajkowy KPD
    1. Piwo Świąteczne - Opis jak co roku
    2.American Barley Wine - BJCP 2015 22C
    3. Belgian Tripel - BJCP 2015 26C
    4.High Gravity Imperial Stout ( 30*+ Blg ) - Bazowy opis BJCP 2015 20C, finalny opis po uwzględnieniu wyższej gęstości początkowej w przygorowaniu


    ??.12.18 Gwiazdkowy KPD
    1.Christmas Ale
    2. Wędzone pszeniczne
    3.Black New England IPA


    08.12.2018 I Konkurs Piw Domowych Aleksandrowa Łódzkiego
    1) Witbier
    Last edited by anteks; 2018-10-19, 10:55.
    Mniej książków więcej piwa
Przetwarzanie...
X