Czy warto ryzykowac rozlew lagera z brewkita po miesiacu w fermentatorze? Jak ocenic jescze zdatnosc takiego piwa i czy w ogole jest mozliwe ze cos z niego wyjdzie.
Czy warto po miesiącu w fermentatorze
Collapse
X
-
Piwo nie ma zadnego osadu na powierzchni, z fermentatora delikatnie pachnie kwasem. W szklance piwo stosunkowo metne w smaku delikatnie kwasne aromat cydrowy/ kwasowy.
BLG nie sprawdzalem przez caly okres fermentacji. Zoastawilem piwo samo sobie. Temperatura w ktorej fermentowalo to miedzy 20 a 23* czyli taka pokojowa.
Zmierzę BLG i dam znac jak jest teraz. Ogolnie poza małą kwasowoscią i tym cydrowym zapachem calkiem dobrze smakuje .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Beforeu Wyświetlenie odpowiedziTemperatura w ktorej fermentowalo to miedzy 20 a 23* czyli taka pokojowa.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
Comment