pomoc

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tplink
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.09
    • 8

pomoc

Witam wszystkich , pytanie mam takie : mam za soba 2 warki z brukitu a teraz postanowilem zrobic 3 (narazie brukity bo brak czasu itp ale coraz bardziej mnie bierze zeby zrobic wkoncu z zacieru , moze kiedys sie uda) wiec tym razem postanowilem postawic na portera z gozdawy i pomyslalem czy moze by nie dodac do niego platekow po sherry oloroso? co o tym myslicie? pewnie na cicha sie je dodaje ale np w czym? czy posypac je poprostu po wierzchu? namoczyc je lepiej w wodzie czy np jakims whisky i dodac calosc?. Bo w zestawie dostalem tez chmiel ale wydaje mi sie ze dodanie tego i tego moze byc zlym pomyslem? pewnie nie raz to bylo na forum ale nie mam za bardzo czytac tyle wiec postanowilem zadac swoje szybkie pytania wiec licze na konkretne odpowiedzi z gory dzieki kazdemu pomocnemu , wasze

Related Topics

Collapse

• Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 20:57
  • Prusak
    Browary, z których piwo zdążyłeś wypić, zanim padły
    Prusak
    Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
    2024-02-07, 18:00
  • dadek
    Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
    dadek
    Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
    2024-10-14, 01:47
  • dadek
    Belgia, Gent, Botermarkt 5, Artevelde Stadsbrouwerij
    dadek
    Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
    2024-09-16, 23:54
  • dadek
    Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
    dadek
    W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
    Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
    2023-09-07, 00:42
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...