Czyszczenie kamienia browarniczego

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • JurasM
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.12
    • 2

Czyszczenie kamienia browarniczego

Hej, mam pytanko. Czy macie problem z zabrudzeniami powstałymi ze szczawianu wapnia ( kamień browarniczy)? Jeśli tak, to czym to myjecie?
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10798

To raczej pytanie do urologa
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• JurasM
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2018.12
      • 2

Tak, to podobno to samo co w nerkach się odkłada. Rozumiem, że nikomu nie zostaje biały nalot na osprzęcie...?

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10798

przez 15 lat nic takiego nie zaobserwowałem
        Mniej książków więcej piwa

Comment

Related Topics

Collapse

• Czajkus
          Czyszczenie butelek - The Jar Doctor
          Czajkus
          Witam,
          Od jakiegoś czasu zbieram butelki... po alkoholach mocnych. Mam trochę sygnowanych, ale bardzo lubię też proste butelki niesygnowane. Kolekcjonerów butelek od alkoholi mocnych jest niewielu, stąd staram się czasem posiłkować wiedzą i nawiązywać kontakty z birofilami, stąd...
          2018-05-14, 09:44
        • dadek
          Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
          dadek
          Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
          2023-12-08, 01:06
        • Pancernik
          Zakopane, Na Gubałówkę 7, Browar Gwarno
          Pancernik
          Ech, żaden z browar-bizowych ceprów jeszcze nie założył nowego wątku...?
          Jadąc na początku września w słowackie Tatry specjalnie zmusiłem się do wjechania do Zakopanego, żeby obejrzeć ten przybytek.
          Browar restauracyjny mieści się w jednym z kluczowych punktów narodowego...
          2023-09-27, 09:09
        • dadek
          Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
          dadek
          W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
          Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
          2023-09-07, 00:42
        • nonFelix
          Przetłumaczony Webinar Johna Malleta - Najnowsze trendy w chmieleniu i marketingu
          nonFelix
          Seminarium technologiczne na temat chmielu z USA. Nagrano 26 maja 2023 r

JOHN MALLETT jest autorem książki „Słód: Praktyczny przewodnik od pola do warzelni”. Spędził prawie 25 lat jako główny piwowar, nadzorując całą produkcję piwa w wielokrotnie nagradzanym Bell's Brewery,...
          2023-07-14, 12:19
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...