Cześć,
Tydzień temu z niedzieli na poniedziałek przygotowałem swoją pierwszą brzeczke. Po około 24h drożdże wystartowały, wszystko przebiegało na moje oko w porządku. Dzisiaj sprawdzając, jak się sprawy mają zauważyłem, że na powierzchni pływają fusy coś Ala martwe drożdże, a sam zapach jest taki mocno alkoholowy, że aż odrzuca. Fermentacja burzliwa trwała maks 4-5 dni. Próbowałem zmierzyć cukromierzem ale chyba coś źle robię bo wychodzi 10BLG. Załączam zdjęcia
Ps. Ten biały osad to pleśń? // Piwo z gatunku AIPA
Tydzień temu z niedzieli na poniedziałek przygotowałem swoją pierwszą brzeczke. Po około 24h drożdże wystartowały, wszystko przebiegało na moje oko w porządku. Dzisiaj sprawdzając, jak się sprawy mają zauważyłem, że na powierzchni pływają fusy coś Ala martwe drożdże, a sam zapach jest taki mocno alkoholowy, że aż odrzuca. Fermentacja burzliwa trwała maks 4-5 dni. Próbowałem zmierzyć cukromierzem ale chyba coś źle robię bo wychodzi 10BLG. Załączam zdjęcia
Ps. Ten biały osad to pleśń? // Piwo z gatunku AIPA
Comment