Dzień Dobry Wszystkim
Ahhh, wspaniale, ze Was znalazłem Od dobrego czasu szukam jakiś informacji na ten temat, więc spadliście mi z nieba wręcz
Niestety aktualnie strona jest w przebudowie, więc nie mam dostępu do artykułów, dlatego proszę o odpowiedź na kilka elementarnych pytań.
Czy do warzenia własnego piwa (te piersze będą z gotowców - muszę nabrać wprawy w podstawowych czynnościach) mogę wykorzystać baniak szklany-winny o pojemności około 30l? Czy polecacie zakupić odrazu specjalny do tego celu fermentator?
Jaki gotowy ekstrakt słodowy polecilibyście początkującemu, jeśli chodzi o gatunek piwa? Czytając Wasze wypowiedzi, takie warzenie jak to szyczyt amatorszczyzny, ale na początek nie chcę się zrazić niepowodzeniem
Dziękuję za pomoc
ps: firma Capsyd (www.cabsyd.com.pl jest z krakowa i jezeli potrzeba moge postarać się o namiary.)
Ahhh, wspaniale, ze Was znalazłem Od dobrego czasu szukam jakiś informacji na ten temat, więc spadliście mi z nieba wręcz
Niestety aktualnie strona jest w przebudowie, więc nie mam dostępu do artykułów, dlatego proszę o odpowiedź na kilka elementarnych pytań.
Czy do warzenia własnego piwa (te piersze będą z gotowców - muszę nabrać wprawy w podstawowych czynnościach) mogę wykorzystać baniak szklany-winny o pojemności około 30l? Czy polecacie zakupić odrazu specjalny do tego celu fermentator?
Jaki gotowy ekstrakt słodowy polecilibyście początkującemu, jeśli chodzi o gatunek piwa? Czytając Wasze wypowiedzi, takie warzenie jak to szyczyt amatorszczyzny, ale na początek nie chcę się zrazić niepowodzeniem
Dziękuję za pomoc
ps: firma Capsyd (www.cabsyd.com.pl jest z krakowa i jezeli potrzeba moge postarać się o namiary.)
Comment