Nienagazowany cydr - help

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yavo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2009.03
    • 910

    Nienagazowany cydr - help

    Kochani, zachciało mi się popełnić cydr z brewkita. Niestety dałem za mało cukru do refermentacji i dwa tygodnie po rozlewie jest po prostu nienagazowany. Co z nim zrobić? Zrobić syrop i strzykawką zadawać nieco porcji do każdej butelki? Syrop + nowe drożdże cydrowe? Wkurzać butelki i nadal je trząchać? Zlać wszystko do jednego kubła czy co?

    Dziękuję z góry, z dołu i z boku też .
    Last edited by yavo; 2020-05-26, 19:38.
  • yavo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2009.03
    • 910

    #2
    Póki co, dodałem po ok. 1.7g cukru do butelki po Grolschu, zrobiła się zamaracha .

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo Wyświetlenie odpowiedzi
      Póki co, dodałem po ok. 1.7g cukru do butelki po Grolschu, zrobiła się zamaracha .
      zwykle idzie 1-2 butelki do ciepełka na tydzień - potem sprawdzenie co dalej.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      • yavo
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🥛🥛🥛🥛
        • 2009.03
        • 910

        #4
        Tak też zrobiłem, jest nieco lepiej, dalej więc czekam. Dziękuję!

        Comment

        Przetwarzanie...
        X