Witam wszystkich forumowiczów
Całkiem przypadkowo trafiłem na stronę Browaru, ale już po kilku minutach przeglądania tak mnie wciągnęła, że od kilku dni nie mogę się od niej oderwać. No i postanowiłem spróbować swoich sił i nawarzyć pierwsze własne piwko. Przeczytałem wiele tematów na forum, ale musze przyznać, że dalej mam mętlik w głowie i wiele pytań.
Pierwsze pytanie:, co jest lepsze ekstrakt słodowy czy cukier, bo jest wiele zdań na ten temat, jaka jest różnica między ekstraktem w proszku a syropem?.
Drugie pytanie czy lepsze efekty osiągnę dodając do gotowca drożdże w płynie?
Trzecie pytanie: waham się, jakiego gotowca wybrać na początek. Wybrałem sobie dwa Piwo klasztorne od Grossmanna i Muntons Premium Lager ze sklepu Piwosza doradźcie mi czy to dobry wybór.
Z góry dziękuje za pomoc i będę dalej pisał o swoich wyczynach
Całkiem przypadkowo trafiłem na stronę Browaru, ale już po kilku minutach przeglądania tak mnie wciągnęła, że od kilku dni nie mogę się od niej oderwać. No i postanowiłem spróbować swoich sił i nawarzyć pierwsze własne piwko. Przeczytałem wiele tematów na forum, ale musze przyznać, że dalej mam mętlik w głowie i wiele pytań.
Pierwsze pytanie:, co jest lepsze ekstrakt słodowy czy cukier, bo jest wiele zdań na ten temat, jaka jest różnica między ekstraktem w proszku a syropem?.
Drugie pytanie czy lepsze efekty osiągnę dodając do gotowca drożdże w płynie?
Trzecie pytanie: waham się, jakiego gotowca wybrać na początek. Wybrałem sobie dwa Piwo klasztorne od Grossmanna i Muntons Premium Lager ze sklepu Piwosza doradźcie mi czy to dobry wybór.
Z góry dziękuje za pomoc i będę dalej pisał o swoich wyczynach
Comment