Czemu? U mnie OK.
Czy to legalne?
Collapse
X
-
Link jest do wyszukiwarki interpretacji. Co trzeba do niej wpisać?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ano w Operze, FF i Explorerze nie widać. Tylko w Chromie.
Można odpalić wyszukiwarkę interpretacji i wpisać sygnaturę ILPP3/443-143/12-3/TK
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziAno w Operze, FF i Explorerze nie widać. Tylko w Chromie.
Można odpalić wyszukiwarkę interpretacji i wpisać sygnaturę ILPP3/443-143/12-3/TKMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
legalne
Tutaj cały tekst.[/QUOTE]
Jesli płacimy akcyzę to nie jesteśmy domowymi piwowarami tylko browarem. Chyba nie o to chodziło.
W ustawie winiarskiej (art 19) jest info o ilości cydru, perry i winie, które może sobie rolnik (posiadający sady) wyprodukować, ale czy musi od tej ilości zapłacić akcyzę? Chyba nie. Nie wymagany jest wpis do rejestru przedsiębiorców czyli tak jak płody rolne na bazarku bez kasy, a z ewidencją na cele podatku dochodowego. Tak mi się wydaję, bo może tak bym chciał, ażeby było. O piwie nic takiego nie ma, przynajmniej ja nie znalazłem.
Comment
-
-
Ustawa winiarska dotyczy stricte określony płodów rolnych (owoców), a więc tam nic nie będzie. Piwo nie ma osobnej ustawy. Niemniej skoro dyrektor IS w Poznaniu uznał taką interpretację wnioskującego za słuszną to widać można. Podstawę prawną w interpretacji jest Ustawa o podatku akcyzowym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jackdecase Wyświetlenie odpowiedziOrientujesz się czy ci rolnicy produkujacy wino do tych 5000 l musza zapłacić od tego akcyze? I jesli tak to jak ta akcyza jest naliczana?
Normalnie, tak jak w browarze. Zwymiarowane zbiorniki przez UM i płacenie do UC.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment