Witam wszystkich.
Od razu muszę podkreslić, że jestem nowy na Forum dlatego też przepraszam, gdy zadam pytanie zbyt oczywiste lub już dyskutowane. Starałem się przeczytać ARTykuły i sprawdzic archiwum ale gdyby...
Wszyscy podkreslają, że ważna jest sterylnośc przy ważeniu. Oczywiście czytałem o preparatach chlorowych etc lecz zastanawiam się jak daleko ta sterylność powinna być zachowana w warunkach domowych. Jest to dla mnie o tyle interesujący temat, gdyż przelewć będę pierwszą wartke do butelek. Chcę uniknąć zapachu piwa porównywalnego z pływalnią publiczną i zarazem mieć wszystko zdezynfekowane. CZy np lejek dezynfekować gdy nie używałem go 0,5 godziny i jak długo
butelka zachowuje sterylność, jak sobie radzić ze sterylizacją 50-ciu butelek etc.
Proszę więc podzielcie się swoim doświadczem
POzdrawiam
ZYLO
Od razu muszę podkreslić, że jestem nowy na Forum dlatego też przepraszam, gdy zadam pytanie zbyt oczywiste lub już dyskutowane. Starałem się przeczytać ARTykuły i sprawdzic archiwum ale gdyby...
Wszyscy podkreslają, że ważna jest sterylnośc przy ważeniu. Oczywiście czytałem o preparatach chlorowych etc lecz zastanawiam się jak daleko ta sterylność powinna być zachowana w warunkach domowych. Jest to dla mnie o tyle interesujący temat, gdyż przelewć będę pierwszą wartke do butelek. Chcę uniknąć zapachu piwa porównywalnego z pływalnią publiczną i zarazem mieć wszystko zdezynfekowane. CZy np lejek dezynfekować gdy nie używałem go 0,5 godziny i jak długo
butelka zachowuje sterylność, jak sobie radzić ze sterylizacją 50-ciu butelek etc.
Proszę więc podzielcie się swoim doświadczem
POzdrawiam
ZYLO
Comment