Zaloguj lub dołącz
Logging in...
Zapamiętać?
Zaloguj
Zapomniane hasło lub nazwa Użytkownika?
lub
Dołącz
Zaloguj się przez
Facebook
Forum
Sklep
Dziennik Piwny
Browary
Nowe wątki
Dzisiejsze wpisy
Kto i gdzie
BrowarBizony
Wydarzenia
Home
Forum
Piwo
Browarnictwo amatorskie
Stopnie P
Collapse
X
Collapse
Posty
Ostatnia aktywność
Photos
Wyszukiwanie
Strona
z
1
Filtruj
Czas
Wszystkie
Dzisiaj
Ostatni tydzień
Ostatni miesiąc
Pokaż
Wszystko
Tylko dyskusje
Tylko zdjęcia
Tylko filmy
Tylko linki
Tylko ankiety
Tylko wydarzenia
Filtered by:
Clear All
new posts
Previous
template
Nast.
macio22
D(r)u(c)h nieuchwytny
Rejestracja:
2001.12
Posty:
13
Share
Tweet
#1
Stopnie P
2003-03-10, 17:27
Mam serdeczną prośbę jaka to skala wartości (stopnie P) dla ekstraktu brzeczki i gdzie można uzyskać jakieś informacje na ten temat.
Z góry dziękuję za response
Czes
Kapitan Lagerowej Marynarki
Rejestracja:
2001.06
Posty:
752
Share
Tweet
#2
2003-03-12, 16:22
Skala Plato [stopnie Plato] to nieco dokładniejsza, niemiecka wersja skali Ballinga.
Przy dokładnosci areometrów dla piwowarstwa domowego skale: Ballinga, Plato oraz % wagowy ekstraktu to praktycznie jedno i to samo.
O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
Wiadomość
Anuluj
macio22
D(r)u(c)h nieuchwytny
Rejestracja:
2001.12
Posty:
13
Share
Tweet
#3
2003-03-14, 00:07
Dzięki Czes !!!
To WIELE Wyjaśnia.
ps. Ach te receptury .....
Comment
Wiadomość
Anuluj
Previous
template
Nast.
Przetwarzanie...
Tak
Nie
OK
OK
Anuluj
X
😀
😂
🥰
😘
🤢
😎
😞
😡
👍
👎
☕
Comment