Stopnie P

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • macio22
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.12
    • 13

    Stopnie P

    Mam serdeczną prośbę jaka to skala wartości (stopnie P) dla ekstraktu brzeczki i gdzie można uzyskać jakieś informacje na ten temat.

    Z góry dziękuję za response
  • Czes
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.06
    • 752

    #2
    Skala Plato [stopnie Plato] to nieco dokładniejsza, niemiecka wersja skali Ballinga.
    Przy dokładnosci areometrów dla piwowarstwa domowego skale: Ballinga, Plato oraz % wagowy ekstraktu to praktycznie jedno i to samo.
    O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

    Comment

    • macio22
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.12
      • 13

      #3
      Dzięki Czes !!!

      To WIELE Wyjaśnia.

      ps. Ach te receptury .....

      Comment

      Przetwarzanie...
      X