Najlepsza NEIPA swiata - przepis

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5034

    Najlepsza NEIPA swiata - przepis

    Jeśli ktoś z Was zdecyduje się wykorzystać ten przepis, będzie miał okazje napić się najlepszej NEIPy na świecie.
    Przepis zamieszczony w necie, autor podany, wszystko lege artis:


    Tree House Brewing Company: Julius clone


    (5 gallons/19 L, all-grain)
    OG = 1.061 FG = 1.014
    IBU = 75 SRM = 8 ABV = 6.5%

    This New England style IPA is bursting with American hops filled with mango, passionfruit, and citrus.

    Ingredients
    11 lbs. (5 kg) UK pale ale malt
    1 lb. (0.45 kg) oat malt
    5 oz. (142 g) honey malt
    5 oz. (142 g) Carapils® malt
    5 oz. (142 g) flaked oats
    8 oz. (227 g) turbinado sugar (15 min.)
    8 mL HopShot (60 min.)
    2 oz. (57 g) Citra® hops (hop stand)
    2 oz. (57 g) Mosaic® hops (hop stand)
    1 oz. (28 g) Simcoe® hops (hop stand)
    2.5 oz. (71 g) Citra® hops (dry hop)
    2 oz. (57 g) Mosaic® hops (dry hop)
    1.5 oz. (43 g) Simcoe® hops (dry hop)
    Wyeast 1318 (London Ale III) or White Labs WLP022 (Essex Ale) or Wyeast 1335 (British Ale II) yeast
    3⁄4 cups (150 g) dextrose (if priming)

    Step by Step
    This recipe is designed for homebrewers to achieve 5.5 gallons (21 L) wort in their fermenter on brew day. This will help offset the loss of volume to the heavy hopping rate of this beer. Build your water profile to achieve a 100:200 PPM sulfate: chloride profile. Crush the malt and add to 4.5 gallons (17 L) strike water to achieve a stable mash temperature at 154 °F (68 °C). After 60 minutes, begin to lauter. Collect 7 gallons (26.5 L) of wort in the kettle. Boil for 60 minutes, adding the hop extract after the wort comes to a boil and the turbinado sugar with 15 minutes left in the boil. After the boil, chill the wort down to 180 °F (82 °C) and then add the hop stand addition. Stir the wort, then let settle for 30 minutes before cooling to yeast pitching temperature. Ferment at 68 °F (20 °C). As the kräusen begins to fall, typically day 4 or 5, add the dry hops and spunding valve. Let the beer sit on the hops for 3 days. Bottle with priming sugar or keg and force carbonate to 2.4 volumes of CO2.

    Extract with grains option:
    Substitute the pale ale malt in the all-grain recipe with 6 lbs. (2.7 kg) extra light dried malt extract. Place the crushed malt in a muslin bag. Steep the grains in 1 gallon (4 L) water at 154 °F (68 °C) for 45 minutes. Remove the grain bag and wash with 2 qts. (2 L) hot water. Top off the kettle to 6.5 gallons (25 L), stir in the dried malt extract and heat up to boil. Follow the remaining portion of the all-grain recipe.



    Written by Dave Green



    5470 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
  • zasada
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.05
    • 234

    #2
    Na AHA tylko dla subskrybentów: https://www.homebrewersassociation.o...-julius-clone/

    Na BYO otwarty dostęp: https://byo.com/recipe/tree-house-br...-julius-clone/

    Ale czy to dobry dział forum?
    Każde zwierzę koi dotyk
    Blaszony

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10780

      #3
      Co to hopshot?
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • Latarnik
        Premium Lamplighter
        🥛🥛🥛🥛
        • 2004.06
        • 5034

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
        Co to hopshot?
        Tłumacz google:
        HopShot to ekstrahowana CO2 żywica chmielowa, którą można stosować do goryczki lub późnego dodawania do wrzącej brzeczki; traktuj go tak jak chmiel liściowy lub granulowany dodany podczas gotowania.
        Jeden mililitr HopShot daje około 10 IBU w 5 galonach 1,050 brzeczki podczas gotowania przez 60 minut.

        https://www.northernbrewer.com/produ...SABEgJxl_D_BwE
        https://www.morebeer.com/products/ar...CABEgKZxPD_BwE
        https://www.morebeer.com/products/ar...yABEgJ3UfD_BwE
        Last edited by Latarnik; 2022-03-21, 19:20.
        5470 kapsli z wypitych piw
        874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
        "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
        https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
        Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
        https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

        Comment

        Przetwarzanie...
        X