Witam niedawno zagladnolem na ta wspaniala stronke, dziwie sie ze wczesniej na nia nie wapadlem, chialem zrobic sobie piwko z gotowca COORPSA niewiem na ktory sie zdecydowac kilka odzucilem i zostal mi Lager, Real Ale, Bavarian lager, ktore piwo byscie mi polecili? i jeszcze jedno co oprocz tego gotowca bede potrzebowal, co kupic zeby szybko to odpalic? plizzz pomozcie bo sie napalilem
Piwo z gotowca, jakie i co potrzeba?
Collapse
X
-
1.Rozejrzyj się trochę, jest na ten temat sporo informacji.
2. postaraj się pisać po polsku.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
-
-
Odp: Piwo z gotowca, jakie i co potrzeba?
MARIN napisał(a)
Witam niedawno zagladnolem na ta wspaniala stronke, dziwie sie ze wczesniej na nia nie wapadlem, chialem zrobic sobie piwko z gotowca COORPSA niewiem na ktory sie zdecydowac kilka odzucilem i zostal mi Lager, Real Ale, Bavarian lager, ktore piwo byscie mi polecili? i jeszcze jedno co oprocz tego gotowca bede potrzebowal, co kupic zeby szybko to odpalic? plizzz pomozcie bo sie napalilem
Dwa pozostałe to dolna fermentacja wymagająca temp około 10 st C.
Comment
-
-
dkrasnodebski napisał(a)
A draught i bitter to co to takiego (górna czy dolna fermentacja)? Obiecałem koledze i nie wiem które wybrać bo on ma raczej neutralny gust jeżeli idzie o piwo a bardzo mi zależy na tym żeby mu smakowało. Nie znam się na tym bo pijam w większości ciemne piwa.
I raczej dość specyficzne zwłaszcza Bitter , gorzkie słabiutkie (cienkusz) w orginale bez gazu.
Comment
-
Comment