Drodzy koledzy mam pytanie natury podstawowej a mianowicie: Co nalerzy uczzynić aby pianka w moim własnym piwku miała być piękna, puszysta, sztywna i długo pozostająca? Z góry dziękuje za wszelkie pomocne odpowiedzi na to trudne dla mnie pytanie. Pozdrowienia dla forumowiczów
Piana
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Jestem nowy, więc po pierwsze witam wszystkich serdecznie.
W skrócie. Pierwsza próba zrobienia piwa. Brewkit + słód. Fermentor, nastaw 23l.
Zaczynałem około 16:00.
Zagotowałem brewkit + słód, rozrobiłem z zimną wodą do 23l. W międzyczasie uwodniłem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Cześć ! Mam do Was pytanie. Bardzo mi zależy na odpowiedzi. Przy okazji życzę wszystkiego najlepszego wszystkim wesołych świąt Wielkanocnych
Moje pytanie dotyczy warzenia z brewkitu. Otóż zamierzam kupić zestaw startowy z Browamatora a surowce to Brewmaker IPA de Luxe 1,8 kg oraz...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam wszystkich,
wracam sie z uprzejmą prośbą do Was o wskazanie przybliżonej daty produkcji poniższych kufli porcelanowych, bo spodziewam się, że konkretnej daty co do roku nie da sie określić . Kufel brązowy ma pod spodem nadruk Tułowice, jeden z białych ma pełny napis Lubiana,...2 Photos-
Channel: Identyfikacja
-
-
Witam serdecznie. Na wstępie napiszę, że zdaję sobie sprawę, że pewnie wybrałem zły dział forum na mój post, ale nie mogłem znaleźć niczego lepszego, co pasowałoby do mojego pytania. Sprawa wygląda tak, że powoli przygotowuje się do pisania pracy inżynierskiej. Temat pracy, to ogólnie Wyróżniki jakości...
-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Witam serdecznie.
Mam pytanie. Chciałbym zrobić piwo z brewkitu używając do tego ekstraktu słodowego. Wszystko mam przygotowane, ale problem w tym, że obie puszki (brewkit oraz ekstrakt) są przeterminowane około dwa lata.
Mam pytanie, czy warto ryzykować z użyciem...-
Channel: Surowce
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment