Szanowni Forumowicze.
przed pierwsza warka z zacieraniem niepokoi mnie jedna sprawa.Wiemy ,ze do wtornej fermentacji najlepiej jest dodawac do butelek suchego ekstraktu slodowego. Stad moje pytanie(na ktore odpowiedz na forum nie znalazlem.Czy istnieje mozliwosc zrobienia roztworu,ktory bede dodawal do butelek z samego zacieru?Uscislajac: chce ugotowac jeszcze troche brzeczki w osobnym garnku,aby moc to dodawac do butelek.Czy ktos z was przeprowadzał juz podobny manewr?Jakie stosowac proporcje.
Pozdrawiam
przed pierwsza warka z zacieraniem niepokoi mnie jedna sprawa.Wiemy ,ze do wtornej fermentacji najlepiej jest dodawac do butelek suchego ekstraktu slodowego. Stad moje pytanie(na ktore odpowiedz na forum nie znalazlem.Czy istnieje mozliwosc zrobienia roztworu,ktory bede dodawal do butelek z samego zacieru?Uscislajac: chce ugotowac jeszcze troche brzeczki w osobnym garnku,aby moc to dodawac do butelek.Czy ktos z was przeprowadzał juz podobny manewr?Jakie stosowac proporcje.
Pozdrawiam
Comment