Suszarka to kilka składanych jedna na drugą tacek z dziurkami w dnie i sporym otworem centralnym. Maksymalna grubość suszonego towaru to jakieś 2,5 cm. Na słupek z tacek nakłada się przykrywkę z centralnie umieszczonym silniczkiem wraz z grzałką. Ot, taka suszarka do włosów inaczej ![Uśmiech](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/smile.gif)
Temperatury nie mierzyłęm, ale badanie organoleptyczne wykazuje nie więcej niż 40-50 stopni. Wiatraczek dmucha w dół ciepłym powietrzem, które przechodzi przez otwór środkowy, odbija się od dna i przepływa w górę przez dziurki w tackach opływając suszony materiał. Mokre grzyby schną ok 12 godzin, owoce krócej.
Maszynkę można obejrzeć np tu: http://www.mediasklep.pl/catalog/pop...1c10657eeab121
![Uśmiech](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/smile.gif)
Temperatury nie mierzyłęm, ale badanie organoleptyczne wykazuje nie więcej niż 40-50 stopni. Wiatraczek dmucha w dół ciepłym powietrzem, które przechodzi przez otwór środkowy, odbija się od dna i przepływa w górę przez dziurki w tackach opływając suszony materiał. Mokre grzyby schną ok 12 godzin, owoce krócej.
Maszynkę można obejrzeć np tu: http://www.mediasklep.pl/catalog/pop...1c10657eeab121
Comment