Kolekcjoner Waszych Etykiet

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slado
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.07
    • 1072

Ponów apel za kilka miesięcy.
    Amatorskich browarów rośnie teraz tyle co grzybów po deszczu.
    Sam mam zamiar coś wydrukować
    pozdrawiam

Comment

• pjenknik
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.08
      • 3388

Cooper napisał(a)
      Ło kurde ale się ruch zrobił w tym poście.Dopiero teraz tu zajrzałem i przedewszystkim WIELKIE DZIĘKI ZA ODZEW ! .Jak coś macie to dajcie info na PW a ja wyślę Wam kopertę ze znaczkiem (jak w końcu przystało na piszącego do browaru ).
      Etykiety Pjenkinika łyknę se z cybersiatki (dzięx) choć to faktycznie dziwny sposób autoprezentacji.Czy wydruk będzie jak orginał? A co z potencjalnymi podrabiaczami?
      Będą takie same, bo sam w ten sposób je pozyskałem. Jak chcesz koniecznie ode mnie to daj adres na PW, dostaniesz z autografem
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

Kolene podziękowania dla Arzego z Częstochowskiego homebrowaru "Ostatni Grosz" którego etykiety dostałem na giełdzie tyskiej.Dzięki za orginalne wzory na Stouta.Twoje zdrowie Arzy i niech Ci się dobrze waArzy !
        Już nie nadążam liczyć co mi doszlo ale jak uporządkuję zbiorek to zaraz przedstawię tu dokładne zliczenia
        Last edited by Cooper; 2003-10-26, 13:40.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• arzy
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.06
          • 2814

Cała przyjemość po mojej stronie
          Polecam się na przyszłość, a ta przyszłość już nie długo.
          "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          Bractwo Piwne
          Skład Piwa
          Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• grzeber
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2002.05
            • 2875

A może zrobić oddzielną galerię etykiet z browarów domowych ?
            pozdrawiam
            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Cooper
              🍼🍼
              • 2002.11
              • 6056

Obiecałem podliczyć to co uciułałem więc podaje co następuje : 45 sztuk z 7 browarów. Jest więc jeszcze trochę do uzbierania Jeśli macie u siebie jakiś zbędny "odpad poporodukcyjny" to podrzućcie do Radomia. Dam zań sporo nowości z browarów deko większych
              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Cooper
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6056

Dokładnie to jest ich 47 sztuk z 8 browarów. Dziś doszły mi 2 piwne i 1 "podpiwkowa" od forumowego kolegi "r1778" z Browaru Vitos.No i degustacja na miejscu - oczywiście. Dzięki

Comment

• zgrredek
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2002.10
                  • 315

Cooperku, tak zaszalałeś z etykietami, a nie pomyślałeś o kapselkach. Ja mam dwie sztuki. Jeden z browaru Małejżonki i Irona, a drugi też od nich, ale z innego browaru, tylko zapomniałem z jakiego.
                  www.collections.pl
                  Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

Comment

• crizz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.02
                    • 1255

P-Oset napisał(a)
                    [..] a drugi też od nich, ale z innego browaru, tylko zapomniałem z jakiego.
                    Jeśli jest na nim "3" napisana mazakiem, to z mojego .

Comment

• zgrredek
                      • 2002.10
                      • 315

kapsel Małejżonki i Irona jest patentem z Niechanowa, a drugi to kapsel z Brauhaus Faust zu Miltenberg z namazanym ,,90'', czyli, że dziewięćdziesiąta warka. A zapomniałem jeszcze dodać, że mam podstawkę z browaru Małejżonki i Irona.
                      www.collections.pl

Comment

• Małażonka
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 4602

W takim wypadku to kapsel z O! Nanobrowaru Domowego "PiwU"

Comment

• Małażonka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 4602

My natomiast rzadko pakujemy piwo do butelek patentowych i nie jestem przekonana czy patent jest na pewno nasz

Comment

• zgrredek
                            • 2002.10
                            • 315

Od razu widać, że nie jesteś kapslarzem (kapslarką). Chodziło o naklejenie małej okrągłej etykiety na kapsel koronowy. Coś takiego zrobiono własnie w browarze Niechanowo.
                            www.collections.pl

Comment

• Cooper
                              🍼🍼
                              • 2002.11
                              • 6056

aaa, tzn jeśli chodzi o bijonddejgajtowe kapselki z naklejkami a la Niechanowo to też mam takie (dzięx dla BOTGB)ale zapomniałem wspomnieć.Chyba rzeczywiście to novum wsród domowych browarów.Ostatnio co prawda widziałem adwentową kratkę (w wersji 24 sztuk)z naklejkami na kapslach od 1 do 24

Comment

• Małażonka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 4602

P-Oset napisał(a)
                                Od razu widać, że nie jesteś kapslarzem (kapslarką). Chodziło o naklejenie małej okrągłej etykiety na kapsel koronowy. Coś takiego zrobiono własnie w browarze Niechanowo.
                                No, i wyszło szydło z worka - ani troszkę na kapselkach się nie znam. Za to mam wiele innych zalet!

Comment

Przetwarzanie...
                                X