Cooper napisał(a) Ło kurde ale się ruch zrobił w tym poście.Dopiero teraz tu zajrzałem i przedewszystkim WIELKIE DZIĘKI ZA ODZEW ! .Jak coś macie to dajcie info na PW a ja wyślę Wam kopertę ze znaczkiem (jak w końcu przystało na piszącego do browaru ).
Etykiety Pjenkinika łyknę se z cybersiatki (dzięx) choć to faktycznie dziwny sposób autoprezentacji.Czy wydruk będzie jak orginał? A co z potencjalnymi podrabiaczami?
Będą takie same, bo sam w ten sposób je pozyskałem. Jak chcesz koniecznie ode mnie to daj adres na PW, dostaniesz z autografem
Kolene podziękowania dla Arzego z Częstochowskiego homebrowaru "Ostatni Grosz" którego etykiety dostałem na giełdzie tyskiej.Dzięki za orginalne wzory na Stouta.Twoje zdrowie Arzy i niech Ci się dobrze waArzy !
Już nie nadążam liczyć co mi doszlo ale jak uporządkuję zbiorek to zaraz przedstawię tu dokładne zliczenia
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Obiecałem podliczyć to co uciułałem więc podaje co następuje : 45 sztuk z 7 browarów. Jest więc jeszcze trochę do uzbierania Jeśli macie u siebie jakiś zbędny "odpad poporodukcyjny" to podrzućcie do Radomia. Dam zań sporo nowości z browarów deko większych
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Dokładnie to jest ich 47 sztuk z 8 browarów. Dziś doszły mi 2 piwne i 1 "podpiwkowa" od forumowego kolegi "r1778" z Browaru Vitos.No i degustacja na miejscu - oczywiście. Dzięki
Cooperku, tak zaszalałeś z etykietami, a nie pomyślałeś o kapselkach. Ja mam dwie sztuki. Jeden z browaru Małejżonki i Irona, a drugi też od nich, ale z innego browaru, tylko zapomniałem z jakiego.
kapsel Małejżonki i Irona jest patentem z Niechanowa, a drugi to kapsel z Brauhaus Faust zu Miltenberg z namazanym ,,90'', czyli, że dziewięćdziesiąta warka. A zapomniałem jeszcze dodać, że mam podstawkę z browaru Małejżonki i Irona.
Od razu widać, że nie jesteś kapslarzem (kapslarką). Chodziło o naklejenie małej okrągłej etykiety na kapsel koronowy. Coś takiego zrobiono własnie w browarze Niechanowo.
aaa, tzn jeśli chodzi o bijonddejgajtowe kapselki z naklejkami a la Niechanowo to też mam takie (dzięx dla BOTGB)ale zapomniałem wspomnieć.Chyba rzeczywiście to novum wsród domowych browarów.Ostatnio co prawda widziałem adwentową kratkę (w wersji 24 sztuk)z naklejkami na kapslach od 1 do 24
P-Oset napisał(a) Od razu widać, że nie jesteś kapslarzem (kapslarką). Chodziło o naklejenie małej okrągłej etykiety na kapsel koronowy. Coś takiego zrobiono własnie w browarze Niechanowo.
No, i wyszło szydło z worka - ani troszkę na kapselkach się nie znam. Za to mam wiele innych zalet!
Comment