Przedstaw się ! - mój mikrobrowar.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • may
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.01
    • 1508

    Przedstaw się ! - mój mikrobrowar.

    Postanowiłem wyjść z ukrycia i ogłosić istnienie mojego mikrobrowaru.Tym samym zapraszam pozostałych użytkowników forumowiczów-piwowarów do przedstawienia się:

    Mikrobrowar Skład Piwa Domowego Korneluk i Stefaniuk
    21-500 Biała Podlaska, ul.Zygmunta Starego 16/16
    e-mail: skladpiwadomowego@wp.pl
    Gatunki piwa:
    1.Air Beer - piwo jasne pełne;
    2.Imperialne - piwo ciemne;
    3.Reed Beer Russia - piwo czerwone wiśniowe;
    4.Rubin Golden - piwo jabłkowo-cynamonowe.

    Mikrobrowar posiada swoje wzory etykiet i podstawek.
  • marcopolok
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 2334

    #2
    A gdzie na tej liście wyborne pszeniczne którym się delektowałem?
    bez brody...

    Comment

    • may
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.01
      • 1508

      #3
      Pszeniczne

      Tymczasowo wycofane z listy ale myślę, żę w przyszłym roku Pszeniczne Kresowe zawita na dobre

      Comment

      • pjenknik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.08
        • 3388

        #4
        Mój browar na razie eksperymentuje, nie mam ustalonych gatunków piwa, każda warka coś zmienia.
        astawiłem się głównie na piwa pszeniczne, stąd nazwa wiodącego gatunku Mętny Syf.
        Póki co nazwa brzmi "Blue Room Brewery"
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

        Comment

        • crizz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.02
          • 1255

          #5
          Odp: Przedstaw się ! - mój mikrobrowar.

          may napisał(a)
          Postanowiłem wyjść z ukrycia i ogłosić istnienie mojego mikrobrowaru.Tym samym zapraszam pozostałych użytkowników forumowiczów-piwowarów do przedstawienia się[...]
          Nie jestem do końca przekonany, bo dopiero rozpoczynam przygodę z warzeniem, ale skoro may tak zachęca (również przez PW), to dodaję i moją wizytówkę:


          Domowy Browar Crizza "Na Strychu", Poznań
          e-mail: crizz@browar.biz


          Browar mieści się w następujących pomieszczeniach:
          - warzelnia (kuchnia, III piętro)
          - myjnia (łazienka, III piętro)
          - fermentownia, rozlewnia i leżakownia (strych, VI piętro)

          Dotychczas uwarzone piwa:
          1. jasne pełne
          2. ale
          3. jasne pszeniczne (marka robocza - Brown Sugar w Pszenicznym Łanie)
          4. ciemne pszeniczne (marka robocza - Black but White)

          Do stałej produkcji wejdzie jasne pszeniczne. Ciemne pszeniczne będzie co najmniej do 1 listopada w leżakowni, decyzja o włączeniu do stałej produkcji zapadnie do końca bieżącego roku.

          Mikrobrowar nie posiada własnych wzorów etykiet i podstawek - a to z tego powodu, że właściciel browaru to plastyczne zero .

          Comment

          • pjenknik
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.08
            • 3388

            #6
            Zrób tak jak ja i ogłoś konkurs Na pewno coś się znajdzie.
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

            Comment

            • crizz
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.02
              • 1255

              #7
              pjenknik napisał
              Zrób tak jak ja i ogłoś konkurs Na pewno coś się znajdzie.
              Dobry pomysł.

              Przy okazji - widziałem ten konkurs i jego wyniki, ale nie widziałem etykiet na Twoich butelkach ...

              Comment

              • may
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.01
                • 1508

                #8
                crizz napisał(a)
                Dobry pomysł.

                Przy okazji - widziałem ten konkurs i jego wyniki, ale nie widziałem etykiet na Twoich butelkach ...
                To co z tym konkursem - jestem łasy na wszelkie konkursy z wyłączeniem audiotele

                Comment

                • crizz
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.02
                  • 1255

                  #9
                  may napisał
                  To co z tym konkursem - jestem łasy na wszelkie konkursy z wyłączeniem audiotele
                  Niedługo przyjdzie na to czas - na razie chcę wywiązać się z innych zobowiązań.

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19261

                    #10
                    mój mikrobrowar

                    mój mikrobrowar to raczej nano-browar i na razie nosi nazwę: "plebejska piwowarnia prezesa". mieści się w kuchni i moim pokoju, gdzie obok stoją fermentatory do wina, leżakownia jest w piwnicy.
                    z racji, iż wyprodukowałem dopiero dwie nano-warki po 4.5l i z braku dostępności składników do produkcji nadobnego napitku warzę jedynie podpiwek eksperymentując z przepisem (ostatnio podpiwek pszenno-miodowy).
                    to tyle ode mnie...

                    Comment

                    • Małażonka
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.03
                      • 4602

                      #11
                      Pełna nazwa browaru: BEYOND IRON GATE BREWERY z możliwością przenocowania
                      Położenie: pomieszczenia warzelnicze i fermentacyjne znajdują się w centrum Warszawy w sąsiedztwie Browarów Warszawskich S.A., na XI piętrze, leżakownia – w Warszawie Rembertów w chłodnej piwniczce;
                      Pracownicy: Iron – prezes browaru, Małżonka – główny browarnik
                      Dobry duch browaru: Herman- nadworny żółw czerwonolicy
                      Dotychczasowe wyroby: uwarzony w ekspresowym tempie – Lightningale; zabawa z miodem – Honeystout; zrobiony szczęśliwą ręką- Fortunatebitter; czekoladowy –Christmastale i pszeniczne – die Naturschätze.
                      Browar jest w trakcie rozwoju, dotychczasowe marki nie będą powtarzane, ze względu na to, że były wykonywane z gotowców. Teraz czas na zabawę ze słodami. Jeśli próby się powiodą – browar będzie powtarzał udane warki.

                      Comment

                      • mapajak
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.12
                        • 1187

                        #12
                        Zostałem wezwany przez Maya do przedstawienia mojego browaru i ujawnienia jego produkcji.
                        Browar działa w Dębicy od sierpnia 2002 r, wyprodukował około 20-u, przeważnie 10 litrowych, warek. Ciągle jest w fazie eksperymentów. Obecnie warzy wyłącznie ze składników naturalnych, z procesem zacierania - z różnych gatunków słodów, chmielu drożdży i wody.

                        Ciekawsze warki, które będą powtarzane:

                        dolna fermentacja
                        - Pils 11 ew
                        - Special 14 ew
                        - Porter 18 ew

                        górna fermentacja
                        - Alt Bier 11 ew
                        - India Pale Ale 12,5 ew
                        - Dark Ale 13 ew
                        - Foreigh Stout 16 ew
                        - Strong Old Ale 19 ew

                        piwa pszeniczne i specjalne
                        - Wit Bier 10 ew
                        - Hefe Weissbier 12 ew
                        - Piwo Trapistów 13 ew
                        - Weizenbock 17 ew

                        piwo bezalkoholowe
                        - HArcerskie 4,5 ew

                        Comment

                        • pawcio1
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2003.03
                          • 363

                          #13
                          Za namową maya

                          Browar Domowy By Pawcio
                          Mieści się w bloku na warszawskiej Woli
                          Adres pawcio@n-s.pl

                          Browar pracuje wyłącznie na składnikach naturalnych ,sugar free
                          sprzęt cały czas w rozbudowie ,ale podstawy to fermentor z Browamatora+ osprzęt dodatkowy +balon 25 L + kadz filtracyjna z 16 L wiadra + gar warzelniany 29 l z makro + najnowszy nabytek chłodnica zanurzeniowa.
                          Produkcja składowana jest w kilku miejscach.
                          Główny skład to piwnica na działce rodziców , tam są super warunki stała temp. 6-7 st C.
                          No i balkon.
                          Warki z których jestem dumny i napewno zostaną ponownie uwarzone to:
                          Brown Ale
                          Hefe-weizen
                          Porterek na piątkę
                          Afrykański stout
                          Ojcowskie jasne pełne.

                          Comment

                          • burar
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2003.09
                            • 238

                            #14
                            Jest mi bardzo miło zaprezentować nazwę mojego mini browaru : Grodziski Browar Domowy

                            Mieści się w domu w Grodzisku Mazowieckim, obecnie po czwartej warce. W przyszłości specjalizacja w piwach ciemnych z rodzaju Trappist. Etykieta w trakcie projektowania przez starszą córkę.
                            Grodziski Browar Domowy

                            Comment

                            • zythum
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2001.08
                              • 8305

                              #15
                              Bunt:Browar Nadziei na razie mieści się na blokowisku Wawezyszewa ale niedługo przeniesie się do blokowiska na Chmiczówkę, gdzie już dziś znajduje się leżakownia. Na razie etap czystego ektraktu słodowego i pewnie chwilę on potrwa, ze względu na antyzdolności techniczne (wiem będziecie się śmiać ale nie umiem zrobić kadzi filtracyjnej bez czego nie mogę przejść na słód). Browar ma za zadanie nieść ideały wolności i humanizmu w świecie rządzonym przez teoretyków liberalizmu przy pomocy MFW i Banku Światowego (i jego podwładnych, w Polsce np.: NBP). Ma dostarczać w pełni wartościowego napoju wszystkim którym chwilowo braknie sił aby krzyczeć o niesprawiedliwościach, wszystkim którym na chwilę zabraknie sił bądź zwątpią widząc bezwgledność i siłę przeciwników, ich władzę w mediach i mur obojętności i braku zaangażowania ludzi w swojej własnej obronie. A poza tym każdemu kto odwarzy się spróbować tą wybuchową mieszankę słodu, chmielu, wody, drożdży, i krzyku rozpaczy wszystkich krzwdzonych. Ostatnia warka uwarzona została przy dźwiękach "Anarchy" (Chumbawamba) oraz Cantos de protesta Latino-Americanos. Następna uwarzona będzie przy "English Rebel Songs" (Chumbawamba) oraz Twinkle Inna Polish Style (regałowcy z Londynu oraz polska kapela góralska - piosenki o zbójnikach).

                              Etykieta i podstawka będzie zawierała oczywiście teksty ideologiczne uświadamiające pijących. Oj będzie się działo
                              To inaczej miało być, przyjaciele,
                              To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                              Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                              Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                              Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

                              Rządzący światem samowładnie
                              Królowie banków, fabryk, hut
                              Tym mocni są, że każdy kradnie
                              Bogactwa, które stwarza lud.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X