chcę otworzyć mały browar...

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Rolek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.08
    • 1038

    #46
    arti napisał(a)
    a moj znajomy jakos 3-4 lata temu mial propozycje sciagniecia calej linii produkcyjnej (browaru) ze Szwecji i to za male pieniadze. jesli dobrze pamietam byl to minibrowar, a cena opiewala na 20 tys. zlotych oczywiscie bez montazu i uruchomienia.
    No i...?

    Comment

    • sponsor
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2003.10
      • 132

      #47
      Zgodzę się w tym miejscu z Rolkiem: No i ...?
      Tres Piwowares

      Comment

      • tomekszyman
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2003.02
        • 88

        #48
        Mój znajomy sprzedaje już drugi browar ze Szwecji ( o pierwszym było na forum ), niestety ten drugi jest bardzo drogi. Zainteresowanym prześle namiary na PW.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19261

          #49
          Ponowię pytanie: no i...?

          Comment

          • Rolek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.08
            • 1038

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
            Ponowię pytanie: no i...?
            No i minęły trzy lata.

            Comment

            • dori
              Porucznik Browarny Tester
              • 2004.10
              • 320

              #51
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DEUS
              Mam zamiar uruchomić mały browar w miejscowości Przysieki niedaleko Jasła na Podkarpaciu. Przd II wojną swiatową w miejscowości Trzcinica zdziałał browar po którym niewiele już zostało oprócz wspomnień pamiętających tamte czasy. Szukam wszelkiej pomocy dla zrealizowania mojego pomysłu.

              DEUS
              siek@interia.pl
              Wprowadzaniem systemów jakości zajmuję się poniekąd zawodowo więc z przyjemnością pomogę przy opracowaniu HACCP'u, w zamian za jakieś dobre piwo.
              i nie taki diabeł straszny jak go malują

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19261

                #52
                Post, który zacytowałeś (zresztą twój) dotyczył założenia browaru i o to pytaliśmy trzy lata temu i dziś

                Comment

                • dori
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2004.10
                  • 320

                  #53
                  ups...a ja sobie chyba nie przeczytałam daty

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19261

                    #54
                    A ja pomyliłem userów. Przepraszam bardzo, to oczywiście nie twój post został zacytowany.

                    Comment

                    • Luqasmc
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2010.04
                      • 1

                      #55
                      odp na chce zalozyc maly browar..

                      Pracuje w malym browarze za granica..w sumie to chetnie wrocil bym do polski zeby robic to samo co robie tam...czyli warzenie piwa..butelkowanie oklejanie, dostarczanie towaru..jest to niby maly browar ale jezeli chodzi o ilosci piwa to niewiem..nigdy nie mialem jak porownac..srednio tygodniowo produkujemy jakies 5 tys litrow musze wpomniec jeszcze ze ogolnie produkujemy 10 rodzajow piwa od tzw lager do porter..Czytalem post jezeli chodzi o tanie ustawienie browaru to nie mial bym z tym problemu...bardzo latwy i prosty sposob mozna to zrobic..bez wyszukanych systemow..Zastanawia mnie tylko fakt czy w PL to sie przyjmie...bo nigdzie ale to nigdzie niewidzialem butelek z piwem z malego browaru...Jest jeszcze jedna rzecz tzw "cask" w PL sprzedaje sie wylacznie kegi co uwazam za blad.. w U.K real ale jest bardzo popularne wymaga mniej zachodu a smakuje o niebo lepiej niz piwo filtrowane...w browarze pracuje juz 3lata profesjonalnej wiedzy bazujacej na zucaniu jakimis wacowymi slowami moze nie mam ale wiem co nieco...wiec jezeli moja pomocy wydawac sie bedzie za pomocna ..chetnie pomoge...


                      Luqas

                      main brewer in Sulwath Brewers LTD..

                      Comment

                      • e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19261

                        #56
                        ufff! dzięki za relację! można bardziej po polskiemu

                        w Polsce nie jest tak prosto jak na "wyspach". wszystko zależy od lokalizacji i określeniu celu. jak Puławy okrzepną i dalej będą warzyć to powiem, że w małej miejscowości można. jak na razie to tylko skok na bardzo głęboką wodę - duże miasta,

                        Comment

                        • Cooper
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🍼🍼
                          • 2002.11
                          • 6056

                          #57
                          Póki co 3 strony zapisane w tym temacie a nie urodził sięz tego żaden browar. W pażdzierniku 2003 napinali się tutaj koledzy Deus i Kerekses obwieszczający wszem i wobec o startujących browarach i coś )( z tego wyszła
                          Może umówmy się iż bedziemy pisać o planowanym browarze minimum gdy mamy jakiś początek działalności w tego typu branży
                          e-Napinaczom i e-dezinformatorom dziękujemy.
                          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                          Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                          Comment

                          • szefunio
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2007.01
                            • 481

                            #58
                            Przyszły takie czasy, że na prowadzeniu małego browaru można już zarobić. Reaktywują się zamknięte browary. Może niedługo doczekamy się powstania nowego?
                            Robię to co lubię - produkuję piwo.

                            Comment

                            • abernacka
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10861

                              #59
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedzi
                              (...) Może niedługo doczekamy się powstania nowego?
                              Masz na myśli Niechanowo?
                              Piwna turystyka według abernackiego

                              Comment

                              • e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19261

                                #60
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                                Póki co 3 strony zapisane w tym temacie a nie urodził sięz tego żaden browar. W pażdzierniku 2003 napinali się tutaj koledzy Deus i Kerekses obwieszczający wszem i wobec o startujących browarach i coś )( z tego wyszła
                                Może umówmy się iż bedziemy pisać o planowanym browarze minimum gdy mamy jakiś początek działalności w tego typu branży
                                e-Napinaczom i e-dezinformatorom dziękujemy.
                                sam bym usłyszał coś konkretnego

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X