filtracja brzeczki po chmieleniu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Archer
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.09
    • 217

    #46
    Bardzo cenne uwagi, naprawdę cenię sobie pomoc doświadczonych piwowarów, dzięki ! Myślę jeszcze o zastosowaniu na dnie kadzi filtracyjnej warstwy takiego sita, które stosuje się do produkcji filtrów w przepływowych ekspresach do kawy. Słód kupiłem w Browamatorze, myślę, że większość nas tam się w to zaopatruje, ufam więc, że dostałem odpowiednio zaśrutowany...?

    Comment

    • pawcio1
      Porucznik Browarny Tester
      • 2003.03
      • 363

      #47
      Archer napisał(a)
      Bardzo cenne uwagi, naprawdę cenię sobie pomoc doświadczonych piwowarów, dzięki ! Myślę jeszcze o zastosowaniu na dnie kadzi filtracyjnej warstwy takiego sita, które stosuje się do produkcji filtrów w przepływowych ekspresach do kawy. Słód kupiłem w Browamatorze, myślę, że większość nas tam się w to zaopatruje, ufam więc, że dostałem odpowiednio zaśrutowany...?
      Nigdy nie zacierałem słodu śrutowanego w Browamatorze.

      Comment

      • Archer
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.09
        • 217

        #48
        A zatem gdzie kupujesz ?

        Comment

        • mapajak
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.12
          • 1187

          #49
          Archer napisał(a)
          Słód kupiłem w Browamatorze, myślę, że większość nas tam się w to zaopatruje, ufam więc, że dostałem odpowiednio zaśrutowany...?
          Ja kupuję w Browamatorze. Słód jest bardzo dobrze ześrutowany, bez problemu się go filtruje.

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #50
            Archer napisał(a)
            ...Myślę jeszcze o zastosowaniu na dnie kadzi filtracyjnej warstwy takiego sita, które stosuje się do produkcji filtrów w przepływowych ekspresach do kawy...
            A czemu się uparłeś, by utrudnić sobie życie? Taki filtr zatka się na głucho po paru sekundach i nic już nie przefiltrujesz. Poprzestań na tym, co masz, tylko wypuszczaj filtrat wolniejszym strumieniem.

            Comment

            • Archer
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.09
              • 217

              #51
              Nigdy nie zacierałem słodu śrutowanego w Browamatorze.
              Gdzie kupujesz słód Pawcio ?

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23928

                #52
                przzypomnę że temat niniejszej dyskusji brzmi: "filtracja brzeczki po chmieleniu". proszę trzymać sie tego.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                Przetwarzanie...
                X