118. Mikroborwar T_Obywatela Tychy. Start 24.09.2005
Polskie Browary Domowe - spis
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
121. Krakowski Browar Domowy Lupus - Kraków, dz. Biały Prądnik - Wschód, start 24-09-2005Ostatnia zmiana dokonana przez mwojtaszek; 2005-10-04, 11:41.Marek - domowarzyciel namiętnyComment
-
122. Wieliczański browar domowy PrzemAś - na cześć głównego browarnika i jego pomocnicy nie tylko w produkcji. Wieliczka 2 piętro, strych i piwnica na spokojnym osiedlu.
Start od 30.08.2005r.
Dokonuje wpisu, gdyż pierwsze piwko zacierane jest spożywalne, co mam nadzieje mnie do tego upoważnia.
Comment
-
124. Kielecki Browar PierwszoMajowy
Kielecki Browar Pierwszomajowy , Kielce , założony marzec 2004, początkowo TowarzyszWiesław niedawno dołączył kolega Perfektus.Comment
-
-
129. Browar Domowy "Birofil" - Poznań Górczyn
Piwowar Kony warzy od początku 2005, zwlekałem z wpisem bo miałem w planach zmianę nazwy (ta powstała na poczekaniu bez dłuższego zastanowienia) ale mi sie nie chce. Doszedłem do wniosku, że nie nazwa jest najważniejsza i wolę się pozastanawiać nad następną warką...Comment
-
132. Browar Feeryczny - lokalizacja ruchoma (teoretycznie Wro). Oficjalnie początek działalności lipiec 2005 (na końcie unikatowy mix piwa z pirosiarczynem sodu).Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.Comment
Related Topics
Collapse
-
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
-
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Warto odnotować kolejne wydawnictwo o tematyce piwowarskiej: Wrocławskie browary i słodownie, Tomasz Sielicki, Mariusz Kotkowski, Antoni Arsłanow. Z opisu: "Przez wieki Wrocław słynął z piwowarstwa, a tutejsze napitki można było spotkać w wielu zakątkach Europy. Pod koniec XIX stulecia...2024-11-25, 17:53
-
Chyba nie ma takiego tematu ale jednak jeśli jest to proszę o usunięcie mojego wątku albo połączenie z istniejącym.
Chodzi o browary, czy to restauracyjne czy rzemieślnicze jakie upadły już po wybuchu tzw rewolucji kraftowej w naszym kraju. Trudno dokładnie wydatować kiedy taka...-
-
-
Krakus założył wątek o polskich browarach na terenach objętych żywiołem powodziowym
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ce#post2342029
a za naszą południową granicą w Czechach niestety też kilka browarów padło ofiarą wielkiej wody:...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment