Długość przerwy zakwaszającej

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slado
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.07
    • 1072

    Długość przerwy zakwaszającej

    Dziś popełniłem kolejną warkę ze świadomą, długą przerwą zakwaszającą.
    Woda przeznaczona na warkę miała na wstępie pH=7,1.
    Zacier przetrzymywałem przez około 50 minut w temperaturze 32-34 'C.
    Po pierwszych 30 minutach pH spadło do poziomu 6,2 i dalej już nie chciało spadać.
    Czy ktoś ma podobne spostrzeżenia?
  • Krzysztof
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.04
    • 1689

    #2
    Sięgnij do literatury to bedziesz wiedział dlaczego tak sie dzieje.
    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
    www.twojmalybrowar.pl

    Comment

    • slado
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.07
      • 1072

      #3
      Dzięki i za tę odpowiedź

      Comment

      Przetwarzanie...
      X