Siła nas???

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • oryks
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.01
    • 297

"A popyt jak wiadomo kształtuje podaż".
    Tak to mechanizm działający na całym świecie i innej drogi do niższych cen i większego wyboru nie ma.
    Tylko jakoś nie mogę znależć przkładów działania tego mechanizmu w Kraju nad Wisłą !!!

PS Ale mam dzisiaj nastrój - idę na kawę.

Comment

• peter_1000
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.05
      • 583

sponsor napisał(a)
      O jak by to było pięknie gdyby oferta BA obejmowała kilkadziesiąt gatunków chmielu, drożdży, słodów i wszystko w przystępnych cenach. Eeeeh dużo nas się jeszcze musi namnożyć żeby było tak wspaniale.
      Taniej to już chyba nie będzie. Zwłaszcza po wstąpieniu do jedynie słusznej UNI. Ale mam zdrową nadzieję że poprawi się jakość zaopatrzenia. Zresztą na ceny też jest sposób. Przecież piwo robione metodą zacierania jest tańsze o połowę od takiego z brewkita zwłaszcza zachodniego. Drożdże można wykorzystać kilka razy. A więc z wzrostem doświadczenia, rośnie też umiejętność warzenia ekonomicznego. Jak we wszystkim, początkujący musi zapłacic frycowe. Ale chyba się nadto oddaliłem od sedna tematu...
      Przemyski Browar Forteczny oraz wędzarnia

Comment

• sponsor
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2003.10
        • 132

peter_1000 napisał(a)
        Taniej to już chyba nie będzie. Zwłaszcza po wstąpieniu do jedynie słusznej UNI. Ale mam zdrową nadzieję że poprawi się jakość zaopatrzenia. Zresztą na ceny też jest sposób. Przecież piwo robione metodą zacierania jest tańsze o połowę od takiego z brewkita zwłaszcza zachodniego. Drożdże można wykorzystać kilka razy. A więc z wzrostem doświadczenia, rośnie też umiejętność warzenia ekonomicznego. Jak we wszystkim, początkujący musi zapłacic frycowe. Ale chyba się nadto oddaliłem od sedna tematu...
        Niekoniecznie się oddalileś. Wzrost liczby warzących obniża ceny w sposób zastraszający szczególnie gdy zabiera się za to ktoś taki jak Makaron. Jego dążenie do obniżania cen własnych wyrobów połączone z wybitnym talentem zaopatrzeniowym i życzliwością dla innych dają zaskakująco dobre efekty.
        Tres Piwowares

Comment

Przetwarzanie...
        X