upić tak czy inaczej się możemy noo ja wam życzę oczywiście powodzenia...
zakładamy stowarzyszenie?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika oryksChwilka ! Czy cos mnie ominęło, zalegalizować działalność browarów domowych ?
Wydaje mi sie, że takowe są legalne a ewentualnych uregulowań wymaga jedynie (i aż !) działalność gospodarcza w tym zakresie. Zgadza się czy nie ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiudodałbym - legalnej
Comment
-
-
pamiętam że na sprawdzianie z biologii zwizualizowałem cykl rozwojowy motylicy wątrobowej. Jednak nie zyskało to uznania mojej biologiczki i otrzymałem ocenę mierny plus
w związku z tym nie zawsze to co narysowane będzie odpowiednio odczytane- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezespatrząc tylko po ilości zarejestrowanych (i ujawnionych) forumowiczach na forum najliczniejsza to stołeczna (jakieś 390 dusz), wrocławska (234), krakowska (z przyległymi gminami zabierzów i wieliczka - tylko 167), trójmiejska (coś koło 150) a łódzka (nieco ponad 100), o śląskiej nie wspomnę, bo trudno to wyliczyć
tylko co z tego jak na spotkania przychodzi 10-20 osób. trudno nazwać takie gremia za wpływowe
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emesZ ogólnego zapału do konkretnych dzialań, to wniosek mi się nasuwa taki, że dopóki nie znajdą się osoby, które zadeklarują się podejmowania określonych działań, zamiast wirtualnych rad i mądrości, to nie ma co zakładać żadnego stowarzyszenia. Co z tego, że nawet będą jakieś składkowe, jak się może okazać, że nikomu nic się nie chce robić, albo czasu brak. Mi się, otwarcie mówię np nie chce gdziekolwiek chodzić np do mediów żeby reklamować browarnictwo domowe, nie chce mi się też brać udziału w jakichkolwiek obradach tylko dlatego, że tego wymaga jakiś przepis o stowarzyszeniach, a do polityków mam takie obrzydzenie, że raczej nie ma mowy, żebym się pojawił u któregoś prosząc go o cokolwiek, nawet o podjęcie działań w sejmie w sprawie zalegalizowania działalności browarów domowych.
Comment
-
-
Największym problemem jest chyba to, kto miałby czas żeby stale działać w takiej organizacji. Wielu z nas pewnie przyłączałoby się do różnych akcji, bądź działań. Ale do tego są też potrzebne osoby, które będą poświęcać tyle czasu ile na pracę. A na charytatywne prowadzenie organizacji, ciężko by było znaleźć chętnych. Kłopoty byłyby też pewnie ze składkami, bo ja tylko tak sobie wyobrażam pozyskiwanie środków finansowych. Bo regionalne browary raczej by nas nie wspierały swoimi skromnymi środkami. A przecież wiele działań na rzecz zmiany świadomości przeciętnego piwosza, wymaga pieniędzy, za które można by np. drukować plakaty, zamieszczać reklamy w lokalnych mediach, czy prowadzić degustacje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaJackson i baklazanek jakiś czas temu Krzysiu a następnie ja chcieliśmy coś podobnego stworzyć (czytaj tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=37497 ). niestety jak się później okazało wiecej było przeciwników niż zwoleników tego pomysłu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Wiesz doskonale, że tym problemem jedna osoba nic konkretnego nie zdziała.
Comment
-
-
nie no owszem, ale żalisz się że chciałeś coś zrobić ale inni nie poderwali się do działania. Jeśli Ty mógłbyś być tym człowiekem, który poświęci cały swój czas i byś to zadeklarował łącznie z prezentacją jakiegoś pomysłu na działanie - pewnie byłoby więcej głowsów poparcia. A tak, było to jedynie wałkowanie tego samego tematu po raz n-ty. O wspieraczy, choćby nawet tylko składkowych na pewno jest dużo łatwiej niż o ludzi którzy będą pracować na rzecz takiej działalności.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaJackson i baklazanek jakiś czas temu Krzysiu a następnie ja chcieliśmy coś podobnego stworzyć (czytaj tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=37497 ). niestety jak się później okazało wiecej było przeciwników niż zwoleników tego pomysłu
Comment
-
-
Jest w ogóle możliwe żeby osoby, które są zainteresowane powołaniem takiej organizacji, usiadły razem i na spokojnie obgadały sprawę?
Ważną kwestią jest to, ile spośród ponad 20 tys. osób zarejestrowanych na forum, byłoby gotowe przekazywać rocznie pewne niewielkie sumy na działania organizacji. Browary jak już wspominałem, raczej nie mają wiele pieniędzy, ale może dałyby się przekonać na niewielkie składki, z których przecież byłyby reklamy.
Niestety nasz kochany rząd nie ułatwia zadania, bo jak tu wspierać w mediach regionalne browary, gdy zakazy reklam znowu robią się bardzo restrykcyjne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekNiestety nasz kochany rząd nie ułatwia zadania, bo jak tu wspierać w mediach regionalne browary, gdy zakazy reklam znowu robią się bardzo restrykcyjne.
Comment
-
Comment