Temat z linkiem podany przez Abernackiego dotyczy chyba wsparcia piwowarów domowych z tego co pobieżnie zobaczyłem, czy się mylę? A tu chodzi o wsparcie małych browarów przemysłowych tak? Jak miałaby wyglądać praca takiego stowarzyszenia? Przyznam się że nie mam pomysłów na coś takiego, dlatego pytam.
zakładamy stowarzyszenie?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekJeżeli masz na myśli najpopularniejsze stacje to tak, ale jest wiele innych. A druga sprawa,to media nie ograniczają sie tylko do telewizji
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek...
Ważną kwestią jest to, ile spośród ponad 20 tys. osób zarejestrowanych na forum, byłoby gotowe przekazywać rocznie pewne niewielkie sumy na działania organizacji. ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek...Niestety nasz kochany rząd nie ułatwia zadania, bo jak tu wspierać w mediach regionalne browary, gdy zakazy reklam znowu robią się bardzo restrykcyjne.
To jest w ogóle nader oryginalny pomysł, żebyśmy my, klienci, z własnych składek reklamowali jakieś browary. Tego nawet bolszewicy nie wymyślili. Najpoważniejszą formą reklamy, w którą mogę się zaangażować, jest nieodpłatne ustne przekazanie plotki znajomym.Last edited by Krzysiu; 2006-12-16, 23:41.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaO ile pamiętam, to w zacytowanym przez Ciebie temacie nie chciałeś niczego stworzyć, tylko chciałeś, żeby zrobili to inni. Samo rzucanie propozycji nie jest żadną chwałą dla nikogo.
W takim razie żle pamiętasz.
Comment
-
-
Czy wyobrażasz sobie, abym na forum zamieszczał ponad 40 stron statutu? Po co komu statut, jeżeli nikt nie chciał podjąć się czegokolwiek w tej materii. W każdym bądź razie od tamtego momentu odechciało mi się cokolwiek współorganizować.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekJest w ogóle możliwe żeby osoby, które są zainteresowane powołaniem takiej organizacji, usiadły razem i na spokojnie obgadały sprawę?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekWażną kwestią jest to, ile spośród ponad 20 tys. osób zarejestrowanych na forum, byłoby gotowe przekazywać rocznie pewne niewielkie sumy na działania organizacji.
Ja myślę jednak, że ważniejszym pytaniem jest KTO podejmie się prowadzenia tej organizacji. Ktoś musi takiemu przedsięwzięciu przewodniczyć i mieć decydujący głos. Ktoś musi tę organizację reprezentować, ten ktos musi również przyjąć na siebie odpowiedzialność za wyniki tej działalności. Ktoś musi poświęcić swój czas wolny, żeby działalność ta dała wyniki. Bo założyć stowarzyszenie i pod jego szyldem organizować sobie to, co do tej pory robimy, to sztuka żadna - to już mamy.
Zaproponowałam poprzednio i podtrzymuję swoją propozycję - zróbmy najpierw regionalne stowarzyszenia, a potem je połączmy. Na szczeblu lokalnym okaże się wtedy, kto ma najlepsze predyspozycje i możliwości na pociągnięcie tego interesu na skalę ogólnopolską. Przyznaję, że rzuciłam temat, ale sama nic nie zrobiłam, w związku z tym zobowiązuję się zorganizować ekipę dolnośląską w stowarzyszenie formalne. Aportem wnoszę Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaW takim razie żle pamiętasz.Last edited by Marusia; 2006-12-17, 11:27.
Comment
-
-
Krzysiu jesteś w błędzie, ale może to po części moja wina, bo nie rozwinąłem szczegółowo wątku reklamy. Nie chodzi przecież o to, żeby reklamować dany browar. To już jest broszka każdego zakładu. Mi raczej chodzi o reklamę piw niekoncernowych, oraz ogólnie browarów regionalnych. Zachęcanie ludzi żeby się otworzyli na nowe doznania. Indywidualnie browaru nie stać na reklamę, ale jak by sypnęli niewielkimi sumami plus składki członkowskie, to można by za to już zrobić, jakieś reklamy. Jak już wspominałem nie chodzi o umieszczenie reklamy w TVNie, czy Polsacie. Ale w mediach regionalnych: gazetach, rozgłośniach, czy nawet lokalnych telewizjach(wiem, to już droższa zabawa). Boję się tylko, że browary nie byłyby tym zainteresowane, co widać już po działającej organizacji zrzeszającej regionalne browary, która poza wspólnymi kapslami i stroną internetową niewiele robi.
Marusiu ale zwróć uwagę na to, że wiele regionalnych stowarzyszeń liczyłoby 0 członków. No góra jedną osobę.
Choć zgadzam się, że byłby to jakiś początek. Tylko pytanie, czy mają być to stowarzyszenia, które mają wspierać browary z danego regionu, czy może grupa robocza, która będzie przeprowadzać burzę mózgów w celu wymyślenia ciekawych pomysłów?
Przez małą liczebność niektórych sekcji, możliwości działania w zakresie promocji byłyby małe, stąd moje pytanie, czy od razu działania wspierające browary, czy tylko opracowanie linii działania oraz pomysłów.
Comment
-
-
Dlaczego chcesz uszczęśliwiać małe browary na siłę? Jeżeli oni nie są zainteresowani promocją swoich wyrobów to nam nic do tego.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekco widać już po działającej organizacji zrzeszającej regionalne browary, która poza wspólnymi kapslami i stroną internetową niewiele robi.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekMarusiu ale zwróć uwagę na to, że wiele regionalnych stowarzyszeń liczyłoby 0 członków. No góra jedną osobę.
Choć zgadzam się, że byłby to jakiś początek. Tylko pytanie, czy mają być to stowarzyszenia, które mają wspierać browary z danego regionu, czy może grupa robocza, która będzie przeprowadzać burzę mózgów w celu wymyślenia ciekawych pomysłów?
Przez małą liczebność niektórych sekcji, możliwości działania w zakresie promocji byłyby małe, stąd moje pytanie, czy od razu działania wspierające browary, czy tylko opracowanie linii działania oraz pomysłów.
Po za tym, wracając do celów - wspieranie browarów regionalnych to byłby tylko jeden z celów stowarzyszenia. Czy to mają być browary tylko z regionu stowarzyszenia? No kurcze, to na Dolnym Śląsku nie bardzo jest co wspierać
Comment
-
-
Poki co dla mnie to forum jest niezla organizacja. W sumie mini imprezy moze zorganizowac kazdy kto ma na to ochote, nie trzeba od razu miec calej organizacji wraz z prezesami itd. Jak bedzie wola na zorganizowanie czegos takiego to powstanie naturalnie.
Poszczegolne sekcje cos lokalnie zawsze robia. Chociazby spotkania forumowe."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
Comment