Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
Wyświetlenie odpowiedzi
zakładamy stowarzyszenie?
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elroy Wyświetlenie odpowiedziZdaję sobie sprawę, że wiele osób nie czyta tego wątku na piwo.org, ale zachęcam do zerknięcia. Warto.
http://www.piwo.org/forum/p27239-Wcz...46.html#p27239
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziSeta daj se luz, bo jęczysz jak stara baba.
Czy napisałeś to ot tak z czystej złośliwości?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziWpadł mi w oczy taki fragment: "Proszę jednak osoby, które odpowiedziały w plebiscycie "nie", by powstrzymały się od udziału w dalszych dyskusjach. "
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziMożesz to rozwinąć?
Nie dopuszczasz współpracy z koncernem, wyartykułowałeś swoją decyzję gestem godnym Rejtana, przy okazji imputując tym, którzy mają odmienne zdanie, że sprzedają się koncernowi za miskę zupy - ok.
Nie widzisz sensu wstępowania do stowarzyszenia - ok.
Ale czy musisz co 4 posty wtrącać swoje mnie to nie interesuje, mnie nie bierzcie pod uwagę, zachowujesz się jak chłopczyk, który z nadąsaną miną stoi w kącie w przedszkolu i mówi, że on się nie będzie bawił z innymi dziećmi. I wygląda to tak, jakbyś czekał, aż pani podejdzie weźmie za rączkę i poprowadzi do innych dzieci, a ty będziesz się mógł wyrywać i manifestować swoją niezależność. Tylko, że nikt Cię zaciągnąć na siłę nie zamierza, ba ignorują Twój dramatyczny głos protestu. No to pochyliłem się nad tym, żeby nie pozostał bez echa. Nie z czystej złośliwości, ale ze zmęczenia, czytaniem co kilka postów tej samej pieśni.Last edited by kopyr; 2009-10-08, 09:22.
Comment
-
-
Seta, błagam, tylko nie kontynuuj, Kopyr bardzo obrazowo to przedstawił, może zbyt obrazowo ale ma rację. Nie bijmy piany i nie cytujmy zdań wyrwanych z kontekstu.
Comment
-
-
Chciałem tylko dowiedzieć się po co powstaje to stowarzyszenie. Niestety nie wiedział tego nikt z entuzjastów - wszyscy czekali aż wyjaśni to Zdrój i Czes. Mimo ich wyjaśnień nadal tego nie wiem. Przecież stowarzyszenie nie powstaje po to by jego członkowie mieli zniżki, prawda? Aha jeszcze żeby "mieć wpływ na rozwój polskiego piwowarstwa".
Zajebiście. Nie ma jak śmiała wizja, za którą pójdą miliony.
Wybacz sformułowanie, ale Strasznie mnie wkurwia Twoje nastawienie wobec mojej osoby. Za kogo Ty się uważasz? Latarnię polskiego piwowarstwa? Jeśli bierzesz w czymś udział to osoba krytykująca taki projekt jest półgłówkiem, "chłopczykiem z nadąsaną miną"? Kim Ty jesteś? Psychologiem amatorem?
Nie chce mi się więcej pisać na ten temat. Niech Żywiec będzie z Wami - na pewno to się (Wam) opłaci... EOD
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTen link został wklejony przeze mnie w momencie reaktywacji tego tematu. Zdaję sobie sprawę, że nie czytasz TEGO wątkuLast edited by elroy; 2009-10-08, 09:52.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziChciałem tylko dowiedzieć się po co powstaje to stowarzyszenie. Niestety nie wiedział tego nikt z entuzjastów - wszyscy czekali aż wyjaśni to Zdrój i Czes.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziMimo ich wyjaśnień nadal tego nie wiem. Przecież stowarzyszenie nie powstaje po to by jego członkowie mieli zniżki, prawda? Aha jeszcze żeby "mieć wpływ na rozwój polskiego piwowarstwa".
Zajebiście. Nie ma jak śmiała wizja, za którą pójdą miliony.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziWybacz sformułowanie, ale Strasznie mnie wkurwia Twoje nastawienie wobec mojej osoby.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziZa kogo Ty się uważasz? Latarnię polskiego piwowarstwa? Jeśli bierzesz w czymś udział to osoba krytykująca taki projekt jest półgłówkiem, "chłopczykiem z nadąsaną miną"? Kim Ty jesteś? Psychologiem amatorem?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziNie chce mi się więcej pisać na ten temat. Niech Żywiec będzie z Wami - na pewno to się (Wam) opłaci... EOD
Comment
-
-
Im dłużej to czytam, tym bardziej mętny i niejasny dla mnie jest cel powstania tego akurat stowarzyszenia. Co z tym wspólnego ma GŻ? Tylko pieniądze i lokal na zebrania? Jak czytam o wpływie i przywilejach, to nóż mi się w kieszenie otwiera. Mam wrażenie, że pod płaszczykiem stowarzyszenia "grupa inicjatywna" zamierza zmonopolizować wpływ na cały rynek piwowarstwa hobbystycznego i rzemieślniczego.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZdrójMusimy zadbać o najlepszą jakość nowopowstających browarów (domowych i rzemieślniczych)...będziemy reprezentować polskich piwowarów za granicą - i domowych, i rzemieślniczych...Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrójzłe i niezbyt liczne browary rzemieślnicze w ciagu najbliższych 10 lat na bardzo długo wypalą jak napalm o poranku to najfajniejsze miejsce na piwnym rynku. Magicy z Nowej Wsi i Łasku już nad tym pracują...
Ale możecie odetchnąć z ulgą. Mnie to kompletnie nie interesuje. Nie jest mi potrzebne DZISIAJ takie stowarzyszenie. Potrzebne było pięć lat temu. Teraz nie. Ale nikt mi nie zabroni obśmiewać tego do woli, jak uznam to za stosowne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziZnowu zarzucasz mi i innym, którzy są za, że robimy to dla kasy. Jakiej kasy, Seta? Jakiej? To są naprawdę ciężkie zarzuty. Uzasadnij je chociaż.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZdrójA przy tym w praktyce będę korzystał z różnych miłych przywilejów (MIEDZIANA LEGITYMACJA uprawniająca do upustów w sklepach specjalistycznych, niższe wpisowe w konkursach, tańsza prenumerata drukowanego periodyku, tańsze piwo w browarze rzemieślniczym).
Chciałbym przy tym zauważyć, że ustawa o stowarzyszeniach ZABRANIA członkom stowarzyszenia osiągać korzyści materialne z przynależności do stowarzyszenia. A dochody, nie wydatkowane na działalność statutową, są obciążone podatkiem CIT.
A swoją drogą dlaczego nikt z ekspertów nie powiedział, czym się zajmują przytoczone wyżej stowarzyszenia w innych krajach. Może to by coś rozjaśniło w dyskusji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mareks Wyświetlenie odpowiedziMasz rację Krzysiu.
To mi pachnie jakąś przewodnią rolą.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziNie chcę, żeby stowarzyszenie miało monopol na ocenianie, kto jest dobry, a kto zły (widocznie "magicy" nie kupują surowców w BA).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziAle możecie odetchnąć z ulgą. Mnie to kompletnie nie interesuje. Nie jest mi potrzebne DZISIAJ takie stowarzyszenie. Potrzebne było pięć lat temu. Teraz nie. Ale nikt mi nie zabroni obśmiewać tego do woli, jak uznam to za stosowne.
Comment
-
Comment