to może powiedz kto był sponsorem i sprawa rozwiązana
zakładamy stowarzyszenie?
Collapse
X
-
Piwiarnia Żywiecka, czyli niezależna od browaru firma Grześka Zwierzyny.Comment
-
Panie i panowie nie chcący wstepowac do stowarzyszenia dajmy sobie luz. Niech robią co chcą. Fakt całą moją mikrą nadzieje na coś dobrego zwiazanego z tym stowarzyszeniem stracilem zanim ono powstało, wystarczyło poczytać wypowiedzi entuzjastów projektu. Kurcze , śmieszniej i straszniej robi sie coraz bardziej. Jeszcze nic nie zrobiono jeszcze nikt nic nie zasponsorował, a już z 3 złych wilków jeden prawie stał sie biała owieczką .Comment
-
To dajmy stowarzyszeniu zadziałać. Jeżeli to będzie logiczne i pomocne dla piwowarstwa domowego to samo zawalczy o sens swojego istnienia. Może być tak, że umrze śmiercią naturalną ze względu na brak członków i ogólnego zainteresowania. To moja ostatnia wypowiedź w tym temacie. Na zjazd założycielski jeżeli nic niespodziewanego nie stanie na przeszkodzie pojadę.Comment
-
Tzn. absolutnie nie zniechęcam do rozmów, ale chciałabym zniechęcić do przepychanek i powtarzania w kółko tego samegoComment
-
Powstań!
Bo po stanie wojennym nastał „okrągły stół”...
Grupa Żywiec (Heineken) zgodziła się zostać członkiem wspierającym tworzonego Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Jest też zgoda na naszą propozycję, by siedzibą Stowarzyszenia został warzący piwo ciągle jeszcze metodami tradycyjnymi, obecnie najstarszy taki w Polsce, Browar Zamkowy w Cieszynie.
Taka współpraca koncernu piwowarskiego z amatorskim piwowarstwem domowym jest ewenementem w skali światowej. Oto zdarza się w Polsce!
Tak jak nie wszyscy są entuzjastami politycznego "okrągłego stołu" sprzed 20 lat, tak nie mam złudzeń, że wszystkim spodoba się to porozumienie. Jestem jednak przekonany, że czyni ono świat, w tym świat piwa, lepszym a nie gorszym.
Chcących wziąć udział w Zebraniu Założycielskim PSPD (sobota 30 stycznia 2010 , godz. 13:00, Browar Zamkowy w Cieszynie) odsyłam do formularza tutaj:
O!Nanobrowar Domowy "PiwU"Comment
-
Cieszę się, że żyję w tak pionierskim kraju!Comment
-
Comment
-
Nie za bardzo rozumiem czego oczekujesz, tak szczerze. Spotkanie odbyło się dzisiaj, raczej nie wszyscy są z Cieszyna czy najbliższych okolic.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
Comment