Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron
zakładamy stowarzyszenie?
Collapse
X
-
-
-
Wydaje mi sie ,ze jak bedzie ogolna wola zrzeszenia sie to cos takiego powstanie. Na razie niewidze grupy takich zapalencow, ktorzy by poswiecili kilka godzin dziennie na tego typu sprawy kompletnie spolecznie.Last edited by Makaron; 2007-01-16, 22:36."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MakaronWydaje mi sie ,ze jak bedzie ogolna wola zrzeszenia sie to cos takiego powstanie. Na razie niewidze grupy takich zapalencow, ktorzy by poswiecili kilka godzin dziennie na tego typu sprawy kompletnie spolecznie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Sama wola stowarzyszenia nie założy
Comment
-
-
Temat mi znany i przerabiany obecnie we Wrocławskim Stowarzyszeniu Kyudo.
Czy to ma być Stowarzyszenie z KRSem czy bez bo to jest różnica. Z KRS trzebva stowarzyszenie rejestrować w sadzie co wiąże się z dodatakowa opłatą
Proponowałbym raczej z KRS bo to daje dodatkowe możliwości np. zrzeszenie kilku krajowych stowarzyszeń w federację i zaistnienie na arenie międzynarodowej.
Czy stowarzyszenie będzie prowadziło działalność gospodarczą, uzyskiwało przychody?
Formalności to opracowanie Statutu, zebranie założycielskie, zebranie walne i wybór władz stowarzyszenia itd.
Ilość członków to 20 na początek.
Formalności załatwia się w Urzędzie Miejskim. We Wrocławiu są tam bardzo przyjazne osoby.
Najłatwiej będzie chyba powołać Stowarzyszenia regionalne np. Wrocławskie, Śląskie itd.
Comment
-
-
Podając linka chodziło mi raczej o ustosunkowanie się co do pomysłu "opieki" koncernu nad stowarzyszeniem piwowarów domowych - interesuje mnie Wasza opinia na ten temat.
Comment
-
-
Na czym miałaby polegać ta "opieka"?
Na sponsoringu?
Jeśli tak to koncern będzie chciał mieć wpływ na działania Stowarzyszenia skoro wykłada "kasę".
Oczywiście sam będzie się chwalił w reklamach, że współpracuje z piwowarami i jakim to wspaniałym jest wujkiem.
Stowarzyszenie Piwowarów tak ale bez opieki czy sponsoringu koncernu.
To się gryzie jak dla mnie.
Comment
-
-
Jak wielu ma słabą pamięć:Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Od dzisiaj nie biorę do ust niczego od Heinekena łącznie z Brackim i Porterem. Nie ma że boli.
Jak mawiali starzy punkowcy "Bojkot, bojkot i pogarda!!!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziJak wielu ma słabą pamięć:
Cytat jeden z wielu, z tego tematu:
http://www.browar.biz/forum/showthre...ie+%C5%BCywiec
Comment
-
-
Nie przekonałeś mnie. Proponuję ci nie cytować już tych mądrości ludowych.
Już nie wiesz co pisać to musisz się posiłkować cytatami?! Smutne.Last edited by abernacka; 2009-10-06, 14:22.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziNie przekonałeś mnie. Proponuję ci nie cytować już tych mądrości ludowych.
Już nie wiesz co pisać to musisz się posiłkować cytatami?! Smutne.
Szkoda na to mojego czasu.
Cytat świetnie oddaje mentalność wielu "bojowych" forumowiczów.
Comment
-
-
Comment
-
Comment