zakładamy stowarzyszenie?
Collapse
X
-
-
Rozumiem, że dzięki tym działaniom firma GŻ z twojego punku widzenia jest wybielona wręcz nieskazitelna.Comment
-
gdzie juz Kopyrowi nie odpowiadałem bo nie miałem sił tłumaczyć czegoś po raz n-ty (chyba szlismy innymi torami).
I tu jest pies pogrzebany, jak bojkot koncernu, to całego i wszystkich jego produktów, a nie wybiórczy
Stowarzyszenie pasjonatów dobrego piwa: lokalnego, niefiltra i niepastera, domowego pod sponsoringiem koncernu? Toż to zdrada ideałów Piwowarskich i Dobrego SmakuGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Panowie... Prawda jest taka, że wszystko ma swoje etapy. Coś się kończy, coś się zaczyna - coś się zmienia. Jedni wolą rewolucję, inni ewolucję. Nie wykłócajmy się, szermując cytatami sprzed pięciu lat i wkładając drugim w usta słowa, których nie powiedzieli. Poczekajmy na efekty, bo być może zaczyna się dziać coś ważnego.
Comment
-
Dziękuję za wielce merytoryczną dyskusjęNa pewno na Piwo.org będą uważali, że jest to klasyczny przykład rozmowy na browar.bizie
Comment
-
A kto tu namawia do rewolucji?! Jedynie do ignorancji. Tak trudno to zrozumieć?Comment
-
gdzie juz Kopyrowi nie odpowiadałem bo nie miałem sił tłumaczyć czegoś po raz n-ty (chyba szlismy innymi torami).
I tu jest pies pogrzebany, jak bojkot koncernu, to całego i wszystkich jego produktów, a nie wybiórczy
Stowarzyszenie pasjonatów dobrego piwa: lokalnego, niefiltra i niepastera, domowego pod sponsoringiem koncernu? Toż to zdrada ideałów Piwowarskich i Dobrego SmakuComment
-
Comment
-
No dobra, a tak żeby na temat było? Bo ja jestem zaskoczona widokiem, z jak lekkim duchem ludzie idą na tę współpracę z koncernem.Comment
-
Comment
-
A dlaczego nie połaczyć jednego z drugim. Wiele osób jest za takim rozwiązaniem ( m.in. ja). Ale jeżeli niektórzy chcą mieć takiego mecenasa "kultury piwnej", to ja dziękuję. Zresztą dla wielu będzie to "śmiech na sali".Comment
-
Comment
-
Nie upupić, tylko:
- przypisać sobie zasługi z tytułu powstania stowarzyszenia piwowarów domowych
- w przypadku finansowania za dużo będą mieli do gadania
- jest to dla mnie ideologicznie złe.
Oczywiście będą z tego też spore korzyści, ale ja uważam, że niektórych rzeczy za pieniądze się nie pozbywa. Ale ja już tak mam, wolę mieć pod górkę, niż łatwo, ale z poczuciem lekkiego obrzydzeniaComment
-
Też mam jakieś wątpliwości, ale daleki jestem od bezkompromisowości kolegów abernackiego czy becika. A masz takie wątpliwości biorąc udział w Festiwalu w Żywcu? Miałabyś takie wątpliwości, gdyby to Twoje piwo miało być uwarzone w Cieszynie? Pytam bez złośliwości, tylko na serio.Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2009-10-06, 15:56.Comment
-
Nie upupić, tylko:
- przypisać sobie zasługi z tytułu powstania stowarzyszenia piwowarów domowych
- w przypadku finansowania za dużo będą mieli do gadania
- jest to dla mnie ideologicznie złe.
Oczywiście będą z tego też spore korzyści, ale ja uważam, że niektórych rzeczy za pieniądze się nie pozbywa. Ale ja już tak mam, wolę mieć pod górkę, niż łatwo, ale z poczuciem lekkiego obrzydzenia
To też się Wam podoba - bo twarz i nazwisko ma sie tylko jedno, jak ostatnio wspomniał Mirekbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment