A zauważyliście, że nikt się nie zgłosił, (przynajmniej ja nie zauważyłem) że mógłby się zająć formalnościami, biurokracją i organizacją tego stowarzyszenia ? Do płacenia na odległość są chętni, przy okazji możliwości korzystania z jakiś zniżek w konkursach piwnych, sklepach BA, Wes itd. Przynęty nie chwyciła Marusia, to kto się tym wszystkim zajmie ?
zakładamy stowarzyszenie?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika EmesDo płacenia na odległość są chętni, przy okazji możliwości korzystania z jakiś zniżek w konkursach piwnych, sklepach BA, Wes itd. Przynęty nie chwyciła Marusia, to kto się tym wszystkim zajmie ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziPrzynęty nie chwyciła Marusia, to kto się tym wszystkim zajmie ?
Jak rozumiem, Zdrój z Czesem - chyba wiedzą, za co się biorą. A jak nie wiedzą, to ja im mogę powiedzieć
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJak dla mnie nie potrafię sobie wyobrazić jak stowarzyszenie miałoby pomóc na rzecz dobrego "klimatu" dla powstawania nowych browarów rzemieślniczych. (...).
Zresztą mikrobrowar choćby taki na skalę Szczyrzyca nie jest dobrą inwestycją biznesową, bo żadną. A na placówki typu Bierhalle czy browary Caspara też na forum psioczono...
(...).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi... Przynęty nie chwyciła Marusia, to kto się tym wszystkim zajmie ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziNigdy nie nazwałbym browarów restauracyjnych w Polsce rzemieślniczymi. To nadużycie! Wszystkie te instalacje (może poza Szczyrzycem-tego nie wiem) są sterowane komputerami . Zobaczcie, w jaki sposób wyrabia sie piwa np. w niektórych częściach Niemczech! Tam piwowar sam musi dopilnować całego procesu warzenia. Jedynymi w Polsce browarami rzemieślniczymi (pomijam jakość tych piw) są Edi, Bartek i Koreb.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziNigdy nie nazwałbym browarów restauracyjnych w Polsce rzemieślniczymi. To nadużycie! Wszystkie te instalacje (może poza Szczyrzycem-tego nie wiem) są sterowane komputerami
A gdy stycznik zamienimy triakiem i zabudujemy wyświetlacz to jeszcze będzie rzemieślniczy, czy już nie?
Już nie mówie o tym, że piwowarowi zamarzy sie wyświetlacz ciekłokrystaliczny i trzeba będzie zastosować układ scalony.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
W ogóle trudno to zdefiniować, bo właściwe znaczenie słowa "rzemiosło" zanika. W stosunku do browarnictwa przyjąłbym za rzemiosło, jeśli właściciel jest jednoczesnie piwowarem i wykonuje swoje zajęcie osobiście, niezależnie od stopnia mechanizacji. Wtedy np. taki EDI były klasycznym browarem rzemieślniczym, a już np. Spiż - nie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziA zauważyliście, że nikt się nie zgłosił, (przynajmniej ja nie zauważyłem) że mógłby się zająć formalnościami, biurokracją i organizacją tego stowarzyszenia ?
do Jacera: żeby było jasne - nie jestem przeciw powstaniu stowarzyszenia. Po raz kolejny tylko powiem, że
1. nikt chyba nie zdaje sobie sprawy, jaka to jest praca,
2. nikt do tej pory nie wie, po co mu to stowarzyszenie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzido Jacera: żeby było jasne - nie jestem przeciw powstaniu stowarzyszenia. Po raz kolejny tylko powiem, że
1. nikt chyba nie zdaje sobie sprawy, jaka to jest praca,
2. nikt do tej pory nie wie, po co mu to stowarzyszenie.
1. to już sprawa tych co wstąpią. Mnie to nie interesuje, jeżeli ktoś lubi pracować społecznie, to jego sprawa. Nie mnie to oceniać.
2. żeby móc się w nim udzielać.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziMarusia nie chwyciła przynęty, bo na piwo.org Dori bardzo grzecznie poprosiła ją, żeby się nie wtrącała.
Comment
-
-
Tak, dokładnie przeczytałeś - jednego posta chyba, boś się uczepił jak rzep psiego ogona.
Comment
-
Comment