zakładamy stowarzyszenie?
Collapse
X
-
Nikomu nic nie wmawiam. Piszę tak, jak to widzę.
Gotowy statut stowarzyszenia z kołami lokalnymi jest tu: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=38876 . Można z niego korzystać do woli, bo napisałem go specjalnie dla tekiego stowarzyszenia.
Żebyście nie walili fochów, jaki jestem wredny, to deklaruję publicznie, że oddelegowanej osobie udostępnię nieodpłatnie w wersji elektronicznej wszystkie dokumenty, jakie są potrzebne do zarejestrowania w KRS, łącznie z właściwymi drukami i procedurą. Ale jeśli ktoś dalej woli wyważać otwarte drzwi, to jego wola.
Najcelniej podsumował to Jackson:
Comment
-
Mi się podoba też podsumowanie Czesa:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CzesCo do życzeń w stronę Barrowa, to mogą być zadaniowe jak np sfinansowanie szkolenia degustatorów, pokrycie kosztów wydawania periodyku przez pierwszy rok działaności, itp., itd., albo prośba o dofinansowanie budżetu z pozycji członka wspierającego Stowarzyszenie.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Ponoć historia lubi sie powtarzać.
Ciekaw jestem co powiedzą właściciele browarów lub piwowarzy jak zaczną im przychodzić ludzie, machać książeczkami i żądać pokazania browaru.
Ja bym się wkurzył i pogonił to towarzystwo.Comment
-
Uwarzenie Grand Championa KPD w Cieszynie a teraz zasugerowanie powołania stowarzyszenia to wszystko jedna wielka manipulacja GŻ a ja nie lubię być manipulowany.Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Takich snów o potędze:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój
Niektórzy twierdzą, że piwowarzy domowi nie potrzebują formalnego zrzeszenia i ja się z tym prawie zgadzam. Warunki do uprawiania piwowarstwa amatorskiego są w Polsce b. dobre. Prawo jest przyjazne, surowce szeroko dostępne, fora internetowe z pozytkiem hulają w najlepsze Ale właśnie teraz, jako piwowarzy domowi jesteśmy w przewadze nad cała resztą. To jedyna okazja, aby korzystając z naszej pozycji, założyć Stowarzyszenie i jako piwowarzy amatorzy - najbardziej czyści, bezkompromisowi, romantyczni i dziś nadzwyczaj silni - nadać właściwy ton nowopowstającym browarom rzemieślniczym. A przy tym zagwarantować nam - piwowarom domowym - szczególną pozycję na lata. Nikt nie będzie na nas łypał z góry . Teraz, gdy browarów jest kilkanaście, wszyscy wszystkich znają - ale za 15 lat, gdy browarów będzie 250, miedzianej barwy legitymacja z pewnością będzie przepusutką NIE TYLKO do zajrzenia na zaplecze browaru, pogadania z tamtejszym piwowarem, itd.Comment
-
Zajrzałem, a tu dalej nic konstruktywnego tylko ciągłe bicie pianyComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika 2artur2
Może jeszcze podyskutujemy nad nazwaniem Prezesa i czterech Członków Zarządu.
Rzucam temat:
Prezes - Mistrz Piwowar(ski)
Wiceprezes - Podczaszy Koronny (dwóch)
Sekretarz - Sekretarz Koronny
Skarbnik - Skarbnik KoronnyComment
-
Comment
-
Comment
-
Swego czasu Urban dał radę mediom, aby jeżeli chcą zniszczyć jakąś partie, inicjatywę to należy ją obśmiewać na każdym kroku, nawet gdy jest coś słuszne dla ogółu społeczeństwa ale nie po linii obecnie rządzącej partii lub sprzeczne z interesami grupy interesów.
Bardzo dobrze zostało to wykorzystane przeciwko Korwinowi.
Exupery: ironia przystoi tylko łobuzom.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Comment
Comment