Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
Wyświetlenie odpowiedzi
zakładamy stowarzyszenie?
Collapse
X
-
-
A może GŻ całe wsparcie będzie oferować tylko "w naturze"? tj. przykładowo nagroda w formie uwarzenia Grand Championa (która jest dla nich super promocją) czy bezpłatne udostępnienie jakiegoś sprzętu. Na identycznej zasadzie inne podmioty mogłyby się promować (producenci piwa, sklepy branżowe) np. fundując nagrodę - i robią to już teraz.
Przyjęcie pomocy rzeczowej w zamian za promocję ("główną nagrodę ufundował sklep JAKIŚTAM") wydaje mi się moralnie czyste, co innego przyjmowanie pieniędzy ("stowarzyszenie istnieje dzięki finansowemu wsparciu Grupy Heineken").
Stowarzyszenie powinno utrzymywać się ze składek członków i z tych pieniędzy wykonywać cele statutowe - natomiast sponsorzy, a jak wiadomo patronat ma sponsor największy, mogą tylko pomagać w osiągnięciu wielkiego rozmachu.
Głupim byłoby uzależnienie powołania stowarzyszenia od obecności sponsorów, a tym bardziej jednego i to tak wątpliwego ideologicznie. O ile ładniej wyglądałby patronat przykładowo Browaru Zamkowego w Cieszynie który warzy metodami tradycyjnymi.Moje piwo jest bezcenne.
Schizma miodowa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wena Wyświetlenie odpowiedziCzy to,że wpuścił amatorów na swój teren to nie świadczy dobrze o GŻ."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika admiro Wyświetlenie odpowiedziA co innego przyjmowanie pieniędzy ("stowarzyszenie istnieje dzięki finansowemu wsparciu Grupy Heineken").
Stowarzyszenie powinno utrzymywać się ze składek członków i z tych pieniędzy wykonywać cele statutowe - natomiast sponsorzy, a jak wiadomo patronat ma sponsor największy, mogą tylko pomagać w osiągnięciu wielkiego rozmachu.
Głupim byłoby uzależnienie powołania stowarzyszenia od obecności sponsorów, a tym bardziej jednego i to tak wątpliwego ideologicznie. O ile ładniej wyglądałby patronat przykładowo Browaru Zamkowego w Cieszynie który warzy metodami tradycyjnymi.
pzdr
flood
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika admiro Wyświetlenie odpowiedziO ile ładniej wyglądałby patronat przykładowo Browaru Zamkowego w Cieszynie który warzy metodami tradycyjnymi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzinajlepiej siedzmy na tyłkach i narzekajmy że sramy pod siebie a pewnie samo się stanie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzinajlepiej siedzmy na tyłkach i narzekajmy że sramy pod siebie a pewnie samo się stanie."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziNajlepiej wziąć sprawy w swoje ręce. Pamiętamy...pamiętamy...Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
nie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziRaczej: dla Polaków można zrobić wszystko, z Polakami nic.Moje piwo jest bezcenne.
Schizma miodowa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wena Wyświetlenie odpowiedziJak to z Polakami nic z Tobą się zawsze chętnie napiję piwa.
To był cytat z Aleksandra Wielopolskiego.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzija również zawsze chętnie z Tobą.
To był cytat z Aleksandra Wielopolskiego.
Comment
-
Comment