zakładamy stowarzyszenie?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pankracy
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2007.10
    • 2795

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
    Nie za bardzo rozumiem czego oczekujesz, tak szczerze. Spotkanie odbyło się dzisiaj, raczej nie wszyscy są z Cieszyna czy najbliższych okolic.
    Trochę mnie po prostu zdziwiło, że przy takiej okazji jeszcze nikt nie zabrał w sprawie głosu. Zazwyczaj informacje na tym forum o różnych ważnych wydarzeniach rozchodzą się bardzo szybko.

Comment

• mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

Małe info na sąsiednim forum.
      Prawie wszyscy zostali do jutra a nawet dłużej, niektóry wracali do domu.
      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• diebels
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.11
        • 170

Zakładamy stowarzyszenie

Mam wielką nadzieje że powstanie PSPD będzie ponad podziałami politycznym w naszym podzielonym środowisku. Jeśli tylko będziemy działać wspólnie to będzie nas dużo więcej z dużym pożytkiem dla nas. W końcu tych pare kólek różańcowych w naszym kraju zacznie konstruktywna współprace .W końcu mamy wspólną pasje i nie jest to Radio Maryja tylko dobre piwo

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

A możesz sprecyzować, co to będą za pożytki z tej konstruktywej współpracy?

Comment

• kopyr
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
            A możesz sprecyzować, co to będą za pożytki z tej konstruktywej współpracy?
            Wałkowaliśmy to na forum kilka tygodni, nic od tego czasu się nie zmieniło. Znaczy powstało PSPD, ale nie ma jakiegoś rewolucyjnego zwrotu akcji. Ci, którzy byli sceptyczni, dalej mogą takimi pozostać. Nikt nie zamierza nikogo zapisywać na siłę, ani odmawiać czegokolwiek piwowarom niezrzeszonym. Dyskusja o tym co PSPD zrobi jest jałowa. Jak zrobi to będzie i będzie można krytykować. To jednak trochę potrwa. Myślę, że nie należy się spodziewać jakichś spektakularnych wydarzeń przed Festiwalem Piwa w Żywcu.

Co do dnia wczorajszego, to rzeczywiście świętowanie trwało długo ;-).

Rzucę garść konkretów. Jak łatwo było przewidzieć prezesem PSPD został inicjator całego przedwsięzięcia, czyli Andrzej Sadownik. Oprócz prezesa do zarządu weszły następujące osoby:
            Dorota Chrapek - sekretarz.
            Jacek Michna - skarbnik.
            Ziemowit Fałat - wiceprezes.
            Tomasz Kopyra - wiceprezes.
            Jan Krysiak - członek zarządu.
            Członków założycieli PSPD jest 24.

PS: za ewentualne błędy przepraszam, ale piszę na komórce w pociągu.
            blog.kopyra.com

Comment

• Krzysiu
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.02
              • 14936

Kopyr, nie tłumacz się. Dobrze wiem, że prochu nie wymyśliliście, a schody zaczną się dopiero teraz - podział zadań i robota.

Zadałem pytanie Diebelsowi - a konkretnie chodzi mi o to, żeby objaśnił, na czym polegają podział polityczne w naszym podzielonym środowisku, dlaczego niby ma ich nie być i na czym ma polegać pożytek ze wspólnego działania. Ktoś będzie za mnie mył gary po warzeniu, czy co?

Comment

• skitof
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2007.11
                • 2481

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                Znaczy powstało PSPD
                Gratulacje!
                Takie akcje jak pokazy warzenia piwa, giełdy piwowarskie, konkursy, video Jestem Piwowarem Domowym czy w końcu Stowarzyszenie Piwowarów Domowych odmienią polski świat piwa, a takie ruchy oddolne przywrócą piwu należyty blask. I nic już nie będzie takie jak przedtem.

Comment

• diebels
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2005.11
                  • 170

Kopyr, nie tłumacz się. Dobrze wiem, że prochu nie wymyśliliście, a schody zaczną się dopiero teraz - podział zadań i robota.

Zadałem pytanie Diebelsowi - a konkretnie chodzi mi o to, żeby objaśnił, na czym polegają podział polityczne w naszym podzielonym środowisku, dlaczego niby ma ich nie być i na czym ma polegać pożytek ze wspólnego działania. Ktoś będzie za mnie mył gary po warzeniu, czy co?
                  Chodzi mi o to Krzysiu abyśmy nie tworzyli podziałów tzn. nie zamykali sie w okreslonym kręgu . tzn. Najważniesi w naszym fachu nie negowali siebie nawzajem w swoich działaniach na rzecz br.am. Jeśli coś zrobi śląsk to i wschód niech pomaga i na odwrót. Niechby pokazów, kursów,konkursó były liczone w dziesiątki a nie pare na rok.Nie mówiąc o sprawach handlowych . Niech sklepów ze sprzętem będzie w każdym dużym mieście.
                  Jest nas 10000 a będzie i 100000

Comment

• iron
                    • 2002.08
                    • 6717

(...)
                    Oj Krzysiu - przecież najważniejsze już zostało zrobione - stołki zostały podzielone
                    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• darek99
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.04
                      • 2147

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika diebels
                      Jeśli coś zrobi śląsk to i wschód niech pomaga i na odwrót.
                      Co masz na myśli pisząc wschód?
                      Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                      Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                      skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                      Epikur z Samos.

Comment

• przemo70
                        † 1970-2019 Piwosz w Raju
                        • 2007.05
                        • 1501

Jeśli coś zrobi śląsk to i wschód niech pomaga i na odwrót
                        Dobrze że mieszkam w zach. Polsce, przynajmniej nic nie będę musiał robić
                        Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
                        http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                        https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• darek99
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.04
                          • 2147

Nie tak do końca , zachodnia Polska znajduję się we wschodniej Europie, także możesz się łapać na ten wschód
                          Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                          Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                          skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                          Epikur z Samos.

Comment

• anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10764

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99
                            Nie tak do końca , zachodnia Polska znajduję się we wschodniej Europie, także możesz się łapać na ten wschód
                            To trzeba uściślić w Statucie czy chodzi o zachodnią Polskę czy Europę Wschodnią .
                            Mniej książków więcej piwa

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

Chodzi mi o to Krzysiu abyśmy nie tworzyli podziałów tzn. nie zamykali sie w okreslonym kręgu . tzn. Najważniesi w naszym fachu nie negowali siebie nawzajem w swoich działaniach na rzecz br.am. Jeśli coś zrobi śląsk to i wschód niech pomaga i na odwrót.
                              Możesz ten bełkot przełożyć na jakieś konkrety? Kto się zamyka, w jakich kręgach, kto kogo neguje i w jakich działaniach.

Czasy Frontu Jedności Narodu już na szczęście minęły. Siła dowolnego ruchu amatorskiego leży w różnorodności, a nie w jakiejś sztucznej jedności pod kierunkiem jedynie słusznej Przewodniej Siły. Po kiego diabła tworzyć jakąś psychozę zagrożenia? Ludzie są różni. Jedni będą chcieli wspólpracować, inni nie. Jak w życiu. Żeby jeździć na rowerze, nie potrzebujesz licencji Polskiego Związku Kolarskiego.

Comment

• mwa
                                • 2003.01
                                • 5071

Daremne Twe wypociny.
                                Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

Przetwarzanie...