zakładamy stowarzyszenie?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
    ...

Poza tym nie używaj co do mojej osoby sformułowania "Wy zatrudniacie" bo ja nie jestem pracownikiem GŻ.
    A to przepraszam.

Comment

• Żywiec
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.12
      • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
      A to przepraszam.
      Nie ma sprawy, skojarzenie z "Żywiec" jest oczywiste a poza tym żywiecki browar (nie GŻ) mnie wychował i wykarmił i byłem w nim zatrudniony do prima aprilis 2007. Nadal jestem z nim zawodowo związany i nie miałbym za złe jak by tak dalej było.

Jestem bardzo emocjonalnie związany z tym browarem i serce mi pęka jak wszystko co złe i kojarzy się z GŻ jest utożmiasane z tym browarem.

Comment

• Żywiec
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.12
        • 1571

Nie ma sprawy, skojarzenie z "Żywiec" jest oczywiste a poza tym żywiecki browar (nie GŻ) mnie wychował i wykarmił i byłem w nim zatrudniony do prima aprilis 2007. Nadal jestem z nim zawodowo związany i nie miałbym za złe jak by tak dalej było.

Jestem bardzo emocjonalnie związany z tym browarem i serce mi pęka jak wszystko co złe i kojarzy się z GŻ jest utożmiasane z tym browarem.
        Przepraszam za literówki

Comment

• leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

Czyli nawet na tym forum nie wszyscy odróżniają Warkę od Żywca! A ty chcesz żeby BKD czy BBPA były stopniami do rozwoju świadomości piwnej (przez małe "p")
          A tak na marginesie, koncerny to zło, Twój kochany browar jest sztandarem koncernu, więc jest trybikiem zła. I nie ma co tutaj mieszać sentymentów ani portfela

Comment

• delvish
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.11
            • 3508

zło? a nie przypadkiem ZUO?
            Last edited by delvish; 2010-10-27, 22:42.
            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
            (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• jacer
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2006.03
              • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
              Twój kochany browar jest sztandarem koncernu, więc jest trybikiem zła.
              Otóz to zlikwidować cieszynski browar, sprzęt wywieź na złom, budynki przerobić na lofty.

Nie myślałem, że doczekam takich czasów.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

Comment

• leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                Otóz to zlikwidować cieszynski browar, sprzęt wywieź na złom, budynki przerobić na lofty.

Nie myślałem, że doczekam takich czasów.
                Chodziło o żywiecki.I tamten post był raczej z przymrużeniem oka ale jak przechodzimy na tryb "sieriozny" to masz rację. Jako piwosz nie uroniłbym łezki po żadnym, polskim browarze, który jest w rękach 5 największych grup browarniczych.
                Zło jest złem bezwarunkowo. I jeśli na jednej szali miałbym Brackie czy wyjałowionego Kasztelana a na drugiej perspektywę równania do np. Czech (o Niemczech nawet nie marzę), to wybór miałbym naprawdę prosty. Nie wierzę, że duże firmy (koncerny) istnieją w jakimkolwiek innym celu niż zarabianie. I prą do tego wszystkimi dostępnymi metodami, często gęsto na pograniczu smaku i przyzwoitości. Reanimacja tematu o stowarzyszeniu może być w tej ocenie pomocna.
                Last edited by leona; 2010-10-28, 08:04.

Comment

• mareks
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.05
                  • 1939

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                  Kilka dni temu bylem na zwiedzaniu browaru Warka z grupą laików.

Po usłyszeniu standardowej ilości 'ciekawostek' na koniec pani przewodnik stwierdziła, że browar Warka bardzo ceni piwowarów domowych. Mają nawet swój 'festiwal birofiliów' organizowany przez browar który odbywa się w Żywcu, tworzą własne piwa i żyją w wielkiej przyjaźni. Spuściłem głowę i przełknąłem tą gorzką wiadomość, bo wcześniej powiedziała, że piwo robi się tradycyjnie z wody, słodu, pasty chmielowej i cukru. Czy teraz już wszystkie browary spod skrzydeł Heinekena szczycą się umiłowaniem piwowarów domowych?

A nie mówiłem!
                  ))

Comment

• jacer
                    • 2006.03
                    • 9875

Jako piwosz nie uroniłbym łezki po żadnym, polskim browarze, który jest w rękach 5 największych grup browarniczych.
                    Cały czas myślę o cieszyńskim więc ci powiem, że jesteś idiotą.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• Mumin_
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2007.10
                      • 109

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
                      A te jasno wskazują na to, że piwowarzy domowi skupieni wokół GŻ są przez ten koncern wykorzystywani do promocji i reklamy.
                      A GŻ jest wykorzystywana przez stowarzyszenie do promocji piwowarstwa domowego. Słyszałeś kiedyś o sytuacji "win-win"?

Comment

• abernacka
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

Wydaje mi się drogi Jacerze, że zamocno się emocjonujesz.
                        Tak między nami, czy Brackie to taki rarytas? Zdajesz sobie sprawę, że bez trudu znajdzimy o wiele smacznie piwa od tego z Cieszyna, nawet na naszym rynku.
                        Samego browaru by było szkoda ale czy tych piw nie byłbym tego taki pewien.
                        Last edited by abernacka; 2010-10-28, 09:23.
                        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• skitof
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2007.11
                          • 2484

Jako piwosz nie uroniłbym łezki po żadnym, polskim browarze, który jest w rękach 5 największych grup browarniczych.
                          Tu już poszedłeś po bandzie. Tych browarów, których by Ci nie było żal jest 16. To prawie 1/3 wszystkich. A zamkniętych w niedalekiej przeszłości przez te grupy piwowarskie było co najmniej drugie tyle (ostatnio Kielce, Zwierzyniec) - wiele z nich z wielosetletnią tradycją. Tu nie o to chodzi, żeby je zamykać, tylko żeby je ratować przed likwidacją lub wpadnięciem w tryby machiny finansowej, gdzie liczy się wyłącznie zysk. A nie pamiętasz naszych akcji na rzecz Czarnkowa i Zwierzyńca?

Comment

• skitof
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2007.11
                            • 2484

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mumin_ Wyświetlenie odpowiedzi
                            Słyszałeś kiedyś o sytuacji "win-win"?
                            Ja nie słyszałem. O co tu chodzi?

Comment

• leona
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2009.07
                              • 5853

Nie, myślę, że jestem po prostu w pewnych sprawach bezkompromisowy, zresztą tak samo jak Ty.
                              A z idiotą to grubo przesadziłeś.

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                                Wydaje mi się drogi Jacerze, że zamocno się emocjonujesz.
                                Tak między nami, czy Brackie to taki rarytas? Zdajesz sobie sprawę, że bez trudu znajdzimy o wiele smacznie piwa od tego z Cieszyna, nawet na naszym rynku.
                                Samego browaru by było szkoda ale czy tych piw tego nie był bym pewien.
                                Dlatego nie mówię o piwie tylko o browarze jako budynku. A jak słyszę gadki typowego Polaka typu: sąsiad ma trzy świnie a ja jedną, oby mu te dwie zdechły. To mną telepie.

Największemu wrogowi i konkurentowi nigdy nie życzyłbym bankructwa. Polakowi-katolikowi przychodzi to z łatwością, bo on przeszedł 3 zabory, dwie wojny i komunę.

P.S. Cieszynowi należy się remont i to kapitalny.
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

Przetwarzanie...
                                X