Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec
Wyświetlenie odpowiedzi
zakładamy stowarzyszenie?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziA to przepraszam.
Jestem bardzo emocjonalnie związany z tym browarem i serce mi pęka jak wszystko co złe i kojarzy się z GŻ jest utożmiasane z tym browarem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziNie ma sprawy, skojarzenie z "Żywiec" jest oczywiste a poza tym żywiecki browar (nie GŻ) mnie wychował i wykarmił i byłem w nim zatrudniony do prima aprilis 2007. Nadal jestem z nim zawodowo związany i nie miałbym za złe jak by tak dalej było.
Jestem bardzo emocjonalnie związany z tym browarem i serce mi pęka jak wszystko co złe i kojarzy się z GŻ jest utożmiasane z tym browarem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
A tak na marginesie, koncerny to zło, Twój kochany browar jest sztandarem koncernu, więc jest trybikiem zła. I nie ma co tutaj mieszać sentymentów ani portfela
Comment
-
-
zło? a nie przypadkiem ZUO?Last edited by delvish; 2010-10-27, 22:42."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziTwój kochany browar jest sztandarem koncernu, więc jest trybikiem zła.
Nie myślałem, że doczekam takich czasów.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziOtóz to zlikwidować cieszynski browar, sprzęt wywieź na złom, budynki przerobić na lofty.
Nie myślałem, że doczekam takich czasów.
Zło jest złem bezwarunkowo. I jeśli na jednej szali miałbym Brackie czy wyjałowionego Kasztelana a na drugiej perspektywę równania do np. Czech (o Niemczech nawet nie marzę), to wybór miałbym naprawdę prosty. Nie wierzę, że duże firmy (koncerny) istnieją w jakimkolwiek innym celu niż zarabianie. I prą do tego wszystkimi dostępnymi metodami, często gęsto na pograniczu smaku i przyzwoitości. Reanimacja tematu o stowarzyszeniu może być w tej ocenie pomocna.Last edited by leona; 2010-10-28, 08:04.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziKilka dni temu bylem na zwiedzaniu browaru Warka z grupą laików.
Po usłyszeniu standardowej ilości 'ciekawostek' na koniec pani przewodnik stwierdziła, że browar Warka bardzo ceni piwowarów domowych. Mają nawet swój 'festiwal birofiliów' organizowany przez browar który odbywa się w Żywcu, tworzą własne piwa i żyją w wielkiej przyjaźni. Spuściłem głowę i przełknąłem tą gorzką wiadomość, bo wcześniej powiedziała, że piwo robi się tradycyjnie z wody, słodu, pasty chmielowej i cukru. Czy teraz już wszystkie browary spod skrzydeł Heinekena szczycą się umiłowaniem piwowarów domowych?
A nie mówiłem!
))
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziJako piwosz nie uroniłbym łezki po żadnym, polskim browarze, który jest w rękach 5 największych grup browarniczych.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziA te jasno wskazują na to, że piwowarzy domowi skupieni wokół GŻ są przez ten koncern wykorzystywani do promocji i reklamy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziCały czas myślę o cieszyńskim więc ci powiem, że jesteś idiotą.
Tak między nami, czy Brackie to taki rarytas? Zdajesz sobie sprawę, że bez trudu znajdzimy o wiele smacznie piwa od tego z Cieszyna, nawet na naszym rynku.
Samego browaru by było szkoda ale czy tych piw nie byłbym tego taki pewien.Last edited by abernacka; 2010-10-28, 09:23.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziJako piwosz nie uroniłbym łezki po żadnym, polskim browarze, który jest w rękach 5 największych grup browarniczych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mumin_ Wyświetlenie odpowiedziSłyszałeś kiedyś o sytuacji "win-win"?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziCały czas myślę o cieszyńskim więc ci powiem, że jesteś idiotą.
A z idiotą to grubo przesadziłeś.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziWydaje mi się drogi Jacerze, że zamocno się emocjonujesz.
Tak między nami, czy Brackie to taki rarytas? Zdajesz sobie sprawę, że bez trudu znajdzimy o wiele smacznie piwa od tego z Cieszyna, nawet na naszym rynku.
Samego browaru by było szkoda ale czy tych piw tego nie był bym pewien.
Największemu wrogowi i konkurentowi nigdy nie życzyłbym bankructwa. Polakowi-katolikowi przychodzi to z łatwością, bo on przeszedł 3 zabory, dwie wojny i komunę.
P.S. Cieszynowi należy się remont i to kapitalny.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
Comment