Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CarlBerg
Wyświetlenie odpowiedzi
Zdobywając wysokie szczyty ( Porter 36 Blg )
Collapse
X
-
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
-
-
Kurde, coś czuję w kościach, że kolejna parapetówa się szykuje...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CarlBerg Wyświetlenie odpowiedziI najważniejsze - są też w skrzynkach bączki, sądziłem, że już portera 36 BLG nie ma - a tu diabeł wyskoczył z pudełka.
Niestety kapselki są skorodowane i gazu w nich raczej nie ma.
Komisyjnie można otworzyć, gdy jakieś jury pofatyguje się na wiochę.
To tyle pierwszej relacji z muzeum - idę po następnego koźlaka- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Nie no, on od początku nie był nagazowany - drożdże nie wyrobiły. Próbowaliśmy 100 lat temu u Gula przecież.
Comment
-
-
Chyba, że takie drożdże, jak parę lat temu sugerował Carlbergowi Mapajak:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak Wyświetlenie odpowiedziCzy brałeś pod uwagę ewentualność dofermentowania tak mocnego piwa drożdżami winnymi, gdy piwne już ustaną ze względu na wysokie stężenie alkoholu?
Ale ja bym nic nie ruszała - fajna nalewka wyszłaLast edited by Marusia; 2011-02-22, 20:48.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziSacharomyces baianus wyrobią sięPiwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziod początku nie był nagazowany - drożdże nie wyrobiły-
Wspiera i rozwija Piwowarstwo Amatorskie
Comment
-
-
Wujku WESie, pewnie Carlberg te nagazowane rozdawał wybrańcom i nie załapałam się do tego grona
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziWujku WESie, pewnie Carlberg te nagazowane rozdawał wybrańcom i nie załapałam się do tego grona
Zakapslowane czarnymi kapslami, przetrwały (a przynajmniej część). Dziś zdecydowałem się naruszyć znalezisko i syknęło spod kapsla. Piany malutko, prawie wcale, ale bąbelki są i piwo jest lekko nagazowane. Wygląd i smak - trudno opisać. Ciężkie, lejące się po ściankach pokala jak madera czy porto ... Kolor głęboka wiśnia, bardzo klarowne. Smak - z pewnością to piwo a nie nalewka ... Przytłaczający smak orzechów włoskich i karmelowej goryczy. Dałem radę pokalowi - jestem bardzo zadowolonyPiwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
-
Porterek jeszcze jest i ma się bardzo dobrze - zawiesisty, słodki, śliwkowo-orzechowy - do picia w kieliszkach. Degustacja maleństwa nastąpiła z okazji urodzin moich i wykonawcy tego cuda - następna w 2014 na dziesięciolecie uwarzenia
Oprócz 36-stki próbowaliśmy innych staruchów i też bardzo zacnie wypadły
Comment
-
-
Kto to się przebudził :d opisuj wrażenia z degustacji- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment