Pub z mikrobrowarem

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zaxxon
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2003.12
    • 2

Pub z mikrobrowarem

Będę bardzo wdzięczny jeżeli ktoś z Was napisze mi lub da namiary na odpowiednią stronę www lub akty prawne, które określają WSZYSTKIE wymogi jakie trzeba spełniać aby otworzyć pub z MIKROBROWAREM. Wiem, że temat był już trochę maglowany ale tak naprawdę nie mogłem znaleźć wyczerpujących wskazówek w tym zakresie. Domyslam się, że trzeba mieć zgodę na sprzedaż alkoholu i zgodę SANEPID-u, ale nie wiem jakie wymogi trzeba spełniać aby je dostać i czy aby na pewno są to wszystkie wymagane zgody. Dopiero przymierzam się do tematu, więc proszę o wyrozumiałość i będę wdzięczny za każdą pomoc.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • may
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.01
    • 1509

A skąd Waćpan nadajesz?

Comment

• zaxxon
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2003.12
      • 2

Z W-wy. Trochę mi się pomyliły tematy forum. Dałem też taki sam post na Piwo ogólnie. Może admin to jakoś uporządkuje bo ja nie mogłem sobie poradzić ze skasowaniem tego.

Comment

• may
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.01
        • 1509

zaxxon napisał(a)
        Z W-wy.
        Zrobisz dobry uczynek uzupełniając swój Profil. Jeżeli chodzi o wymagania SANEPID-u to proponuje lekturę: Dz.Ust.nr 75, poz.690, Dz.Ust. nr 104, poz.1096 oraz ustawę z 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia.

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
          Czechy, Radíkovice, Radíkovice 12, Pivovar na Statku
          heckler
          Radikovice to mała wioska położona na zachód od Hradca Kralove. We wiosce krzyżują się ścieżki rowerowe, a jedna z nich prowadzi do miejscowości Hrádek u Nechanic, gdzie można podziwiać ładny zameczek. Wiadomo, że jak są rowerzyści, to na szlakach musi być jakiś wodopój, ot taka...
          2023-08-25, 06:29
        • ART
          Użytkownicy serw. aukcyjnych wyrażający zgodę wykorzystania skanów w BrowarBizie
          ART
          Dyskutowaliśmy o tym tu i ówdzie, ale może czas to uporządkować.

Sądzę że w ramach rozwoju działu kolekcjonerskiego warto nieco poszerzyć krąg o dostępne skany okazów piwnokolekcjonerskich w serwisach aukcyjnych (lub innych serwisach). JEDNAKŻE z zastrzeżeniem że skany/zdjęcia...
          2008-10-16, 01:30
        • bastion
          Chorwacja, Hvar, Petricevo Setaliste 8, Vunetovo Craft Beer.
          bastion
          Na wyspę Hvar ciągną w lecie tłumy i wcale się temu nie dziwię, gdyż miejsce po prostu jest piękne. I nie tylko miasto Hvar ale też np. Stary Grad też ma swój urok. Chociaż malkontenci mogliby to wszystko podsumować zdaniem, że wszystkie miasta, miasteczka i osady w pasie wybrzeża są...
          2021-10-15, 21:43
        • rosjan
          Siemka ;)
          rosjan
          Witajcie
          Zacząłem pare lat temu od bimbru i skusiłem się na amatorską produkcję złotego trunku. Przygotowuję się do pierwszego warzenia i ... moja kobieta wyraziła zgodę pod warunkiem, że będzie to piwo „BIO”.
          Mielibyście jakieś uwagi, sugestie?
          Pozdrawiam
          rosjan
          2020-03-04, 17:54
        • darekd
          Wild Creatures, Tears of Saint Laurent
          darekd
          Na piwo z pięknego Mikulova na Moravach czekałem dość długo. W końcu pojawiło się w praskich piwotekach. Minibrowar warzy piwa fermentacji spontanicznej, wykorzystując przy tym zasoby własnych winnic.

W związku z tym piwa są specyficzne. Warzone podobnie jak belgijskie lambiki...
          2019-04-16, 21:00
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...