Liczniki na wodę - zmorą piwowara!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • may
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.01
    • 1509

emes napisał(a)
    Taa, ten na tych kresach to pewnie zasila jeszcze jakis staw z rybkami, latem podlewa trawnik, a w zimę robi lodowisko
    Tak, tak i co jeszcze. Do tego brakuje M.Bałtyckiego

Comment

• slado
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.07
      • 1072

Odkąd warzę zużycie wzrosło. Podobnie jak u Piwowar-a, parametry kranówy Dobrzenianki są lepsze od sprzedawanych w plastikach, oznaczonych krzykliwymi hasłami odnoszącymi się do Instytutu Matki I Dziecka płynami.

Comment

• Robert13
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2010.04
        • 899

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl
        U mnie zużywamy średnio 55 m3 wody na 3 miesiące, co daje ok 18 m3 miesięcznie na 3 osoby. Miesięcznie kosztuje to nas ok. 100 zł.
        6 m3 miesięcznie toż to byłoby cudowne
        A warzę też na kranówie
        Czytam, czytam....
        18m3 miesiecznie na 3 osoby, czyli 6000 litrów na osobę i miesięcznie...
        Czyli 200 litrów dziennie na osobę?!

Comment

• Radical
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2008.03
          • 145

W Warszawie dopłaty za mocno zachlorowaną wodę były dość sporę, ale we Frankfurcie płacę dosłownie groszę i śmiało mogę porównać do Polskiej Oligoceńskiej (Niemcy się śmieją, że Polacy piją ścieki z chlorem). Gorzej z cenami za wywóz śmieci, te są na tyle duże, że zastanawiam się dwa razy, zanim coś wywalę

Czytałem, że ceny za wywóz w Polsce też będą dużo wyższe, więc o wodzie zapomnicie
          Ostatnia zmiana dokonana przez Radical; 2010-09-18, 00:15.
          Radical.

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
            Czechy, Loučky, Loučky 1, Pivovar Fousek
            heckler
            U podnóża Železných hor leży malutka wioska Loučky. W lecie 2022 roku Jakub i Klára własnie tam otwierają malutki, rodzinny browarek.

Od głównej ulicy do browaru jest około 200 metrów. Mały domek ze sporym, zielonym ogrodem w strugach deszczu wyglądał bajkowo. Na...
            2023-06-14, 10:38
          • Szaikan
            Fermentor zaciągnął wodę z rurki
            Szaikan
            Witam, mam taki problem otóż ważyłem moje pierwsze piwo z brewkitu i przy przenoszeniu fermentor zaciągnął wodę z rurki, byka tam z 20 min, czy coś może się złego stać?
            2017-11-28, 17:18
          • heckler
            Czechy, Praha-Nové Město, Na Florenci 2139, Minipivovar Fuze
            heckler
            Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.

Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo
            ...
            2025-01-03, 11:51
          • ART
            Zaniemyśl, Średzka 1, Kolorowe Tarasy
            ART
            Jest tu kawiarnia i restauracja. Kuchnia smaczna, obsługa przyjazna i pomocna. Ugoszczeni zostaliśmy po królewsku. Miejsc od groma.

Skupmy się jednak na piwie: Jest tu Miłosław z kija za 13 zł. Z potężnym diacetylem pasuje do obficie maślanych (bardzo smacznych!) posiłków...
            2024-10-19, 21:08
          • dadek
            Poręba, Fabryczna 9, Browar Moon Lark
            dadek
            Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
            2024-04-13, 01:37
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...