Właśnie w innym temacie grzesiek81 spytał o dodatek glukozy do gotowca i przypomniało mi to o czymś, nad czym już kiedyś się zastanawiałem:
Jeśli producent brewkita przewiduje dodatkowy zasyp z cukru lub glukozy, czy nie jest logicznym, że już podczas produkcji powinien, dla zrównoważenia, zapewnić dodatkową przewagę dekstryn kosztem cukrów fermentowalnych?
To może być pytanie do WES-a. Czy podczas produkcji ekstraktów nachmielonych wydłużacie przerwę dekstrynującą? Czy jest ona taka sama jak w przypadku zwykłych ekstraktów słodowych?
Jeśli producent brewkita przewiduje dodatkowy zasyp z cukru lub glukozy, czy nie jest logicznym, że już podczas produkcji powinien, dla zrównoważenia, zapewnić dodatkową przewagę dekstryn kosztem cukrów fermentowalnych?
To może być pytanie do WES-a. Czy podczas produkcji ekstraktów nachmielonych wydłużacie przerwę dekstrynującą? Czy jest ona taka sama jak w przypadku zwykłych ekstraktów słodowych?
Comment