Piwo domowe a trująca wódka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wartburg
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.03
    • 95

Piwo domowe a trująca wódka

Nie jestem pewien czy dobrze ze pisze o tym w dziale Browarnictwo Amatorskie, ale w koncu dotyczy to piwa domowego.

Tak sobie czytalem wczoraj poniedzialkowego Newsweeka. Pisza, ze co druga butelka wodki spozywanej w polsce jest nielegalne czy wrecz trujaca. Jakie to szczescie ze ,w pewnym stopniu takze dzieki wam Forumowicze, zarazilem sie bakcylem robienia piwka w domu. Wiem z czego robie i jak i dzieki temu wiem co pije. W najgorszym wypadku zona napluje mi do gotujacej brzeczki za kare ze nie moze juz trzeci dzien wejsc do kuchni. Ale to sie w kocu wygotuje.

Wartburg
  • veeh
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.06
    • 20

Niestety jest to prawda. Wódki podrabiane są nagminnie.
    Jest mi naprawdę przykro gdy dostaję do spróbowania naprawdę pośledniej wódki słowackiej/czeskiej a ona po pierwsze nie odrzuca, po drugie ma smak, a po trzecie jest tania. W Polsce już od dość dawna nie kupiłem żadnej flaszki właśnie z tego powodu. Raczę się własnym winkiem. A już niedługo własnym piwkiem - niech tylko dojrzeje.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Domowe kupażowanie piw
      darekd
      Jakoś ten temat przez lata się nie pojawił praktycznie. Może mało kto próbował, a myślę że w tej zabawie tkwi potencjał.

Nie chodzi mi o belgijskie Gueze, które jest kupażem różnych roczników lambica, tylko o mieszanie w domu dwóch (choć można i więcej) gatunków...
      2023-03-06, 23:54
    • etman
      Piwowar nr 52
      etman
      Jest! Piękny, grubaśny i matowy... znaczy się, Piwowar od PSPD w nowej odsłonie jest u nas już w sprzedaży.

Właśnie zaczytujemy się jak zostać blogierem piwnym.

Piwowar - polski magazyn dla piwowarów domowych.

W numerze 52 :
      • Wywiad numeru Nie przetrwamy
      ...
      2025-03-13, 10:16
    • etman
      Piwowar nr 51
      etman
      Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
      2024-12-10, 19:48
    • m2200
      Początki chmielenia na zimno + dodawanie przypraw
      m2200
      Cześć,

znalazłem ciekawą recepturę i zamierzam uwarzyć azjatyckiego ale z dodatkiem kolendry, trawy cytrynowej, liści kaffiru i świeżego startego imbiru. Do tego chmielenie na zimno (Styrian Golding Bobek - 50g). Kolendra idzie do gara podczas chmielenia.

Jak...
      2019-04-30, 17:10
    • leszcz007
      Rozwiń swoją pasję i zdobądź wiedzę na studiach "Technologia Piwowarstwa"
      leszcz007
      Technologia Piwowarstwa

Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...
      2023-09-14, 13:39
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...