Zbliżam się do setnej warki. Nie mam pomysłu, co zrobić; mogę zrobić zwykłe piwo do wypicia, ale może powinieniem ten wynik uczcić czymś szczególnym. Co o tym myślicie? Wykluczam piwa dolnej fermentacji, gdyż nie zamierzam takich robić w ogóle.
Co uwarzyć jako 100 warkę?
Collapse
X
-
Według mnie powinno to być coś wyjątkowego, ale raczej ze względu na czynnik nieprzewidywalności. Moja propozycja jest taka: wylosuj sobie w jakiś sposób skłądniki do piwa! Oczywiście w jakiś rozsądny sposób zachowując proporcje między słodami bazowymi i specjalnymi. Szczep drożdży też powinien być wybrany przypadkowo.
To moje 3 grosze. Gdybyś przypadkiem wybrał moją propozycję, bezczelnie zapisuję się na buteleczkę owego specyfiku.
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopistaKrzysiu, nie warzę, odklejam tylko etykietki, czasem degustuję, ale podpowiem. Proponuję portera. Tylko królewski temat na 100 warkę. Wiem, że trwa to długo ale 100 to nie byle jaka liczba.
Comment
-
-
-
Bezapelacyjnie porter jest tym co powinno uświetnić taki jubileuszTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuMogę zrobić portera mocnego górnego. Gdzie jest napisane, że porter może być tylko dolny?
Ale skoro masz ochotę na mocniejsze piwo, to może zrobisz coś bardziej nietypowego? Dla świadomych piwnie Anglosasów królem piw, zarówno pod względem ekstraktu, jak i bogactwa smakowego, jest przecież barley wine.
Comment
-
Comment